Quantcast

Šiauliai paskelbė trečią konkursą sukurti paminklą Laisvei

  • Teksto dydis:

Šiaulių miesto savivaldybė paskelbė trečią konkursą sukurti paminklo Tautos laisvei idėją.

Antrojo konkurso laimėtojai neįvykdė savo įsipareigojimų, todėl kviečiama iš naujo teikti paraiškas, pranešė savivaldybė.

Praėjusiais metais per konkursą buvo atrinktas „Arch Box“ architektų iš Klaipėdos projektas „Aušra“. Pagal jį, pagrindinėje Šiaulių aikštėje turėjo būti pastatytas 25 metrų aukščio keturkampis betoninis obeliskas su iškaltais stilizuotais Gedimino stulpais.

Paminklą Tautos laisvei norima pastatyti baigiamoje rekonstruoti Prisikėlimo aikštėje.

Naujų pasiūlymų laukiama iki spalio 25 dienos.

Čia galėtų būti obeliskas, vertikalus smailėjantis elementas, kuris visame pasaulyje simbolizuoja šlovę, garbę ir pergalę.

„Užduotis paminklui suformuluota labai aiškiai – reikia monumentalaus vertikalaus meninio akcento, paminklo, kuris deramai užbaigtų kuriamą Prisikėlimo aikštės ansamblį. Čia galėtų būti obeliskas, vertikalus smailėjantis elementas, kuris visame pasaulyje simbolizuoja šlovę, garbę ir pergalę“, – teigiama savivaldybės pranešime.

Numatyta, kad paminklas turėtų būti 20–25 metrų aukščio su skulptūra, semantiniais, istoriniais ženklais arba asketiškas.

Techniniam projektui parengti ir prižiūrėti jo vykdymą skirta iki 12 tūkst. eurų. Visa paminklo gamyba, statyba, medžiagos neturėtų viršyti 190 tūkst. eurų.

Anot savivaldybės pranešimo, Prisikėlimo aikštė – svarbiausia Šiaulių miesto aikštė, čia stovėsiantis paminklas „Tautos Laisvė“ turi simbolizuoti tautos vertybes ir jų ilgaamžiškumą, juo norima pagerbti tuos, kas iškovojo Laisvę.

„Šia paminklas turi užbaigti kuriamą urbanistinį ansamblį, kuriame svarbi kiekviena detalė ir vientisumas. Rekonstruota aikštės dalis yra moderni, ji skirta aktyviai veiklai, didžiuliams renginiams, šventėms, o dabar tvarkoma reprezentacinė aikštės dalis, kurios pagrindiniu akcentu ir taps „Tautos Laisvės“ paminklas, skirta istorinei atminčiai ir susikaupimui“, – teigiama pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Imanuelis Kantas

Imanuelis Kantas portretas
Kiek galima valkioti tą žodį "Laisvė" ? Gal pastatykim paminklą "Protui" ?

Onė

Onė portretas
Na pasišvaistykim,žmonės palauks,o paminklas niekaip....

Niekas

Niekas portretas
Nenori laisvės visi nori but okupuoti lgbt eurosojuzo.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių