Quantcast

27 tūkst. Lietuvos valstybės tarnautojų švenčia profesinę šventę

  • Teksto dydis:

Šiandien, birželio 23 d., pasaulio ir Lietuvos valstybės tarnautojai švenčia profesinę šventę – Tarptautinę valstybės tarnautojo dieną.

Valstybės tarnybos departamentas (VTD) kviečia įstaigas paminėti šią šventę ir pagerbti savo geriausius tarnautojus.

„Karjeros valstybės tarnautojai sudaro labai nedidelę visų dirbančiųjų dalį – vos 2 proc. Tačiau tai labai reikšminga profesinė grupė. Štai kodėl ypač svarbu ne tik pritraukti į valstybės tarnybą gabiausius ir labiausiai motyvuotus žmones, bet ir parodyti jiems, kad jų darbas yra pastebimas ir vertinamas“, – teigia Osvaldas Šarmavičius, VTD direktorius.

Daugelis puikiai dirbančių tarnautojų lieka nematomi visuomenei. Deja, dažniausiai žiniasklaidos ir visuomenės dėmesio nusipelno valstybės tarnybai garbės nedarančios istorijos.

„Bet mes patys tai žinome, kurie kolegos labiausiai prisideda prie įstaigos darbo, kurie neskaičiuoja savo darbo valandų, kurie „verda“ geromis idėjomis, kurie visada atskuba į pagalbą tiek bendradarbiams, tiek su problemomis susidūrusiems piliečiams, kurie kasdien siekia kuo geriau atlikti savo darbą ir būti naudingi Lietuvos žmonėms. Pasveikinkime juos su Valstybės tarnautojo diena, padėkokime jiems, netaupykime gerų žodžių“, – ragina VTD direktorius.

Tarptautinė valstybės tarnautojo diena pirmą kartą paminėta 2003 m. Jungtinių Tautų Organizacijos iniciatyva. Lietuvoje ji švenčiama nuo 2007 m. Lietuvoje šiuo metu yra 27,5 tūkst. karjeros valstybės tarnautojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių