Quantcast

Šeimos korteles įsigijo trys iš keturių tam teisę turinčių tautiečių

Trečius metus veikiančia Šeimos kortele su lengvatomis daugiavaikėms šeimoms naudojasi trys iš keturių šeimų, turinčių teisę į šią kortelę.

Kaip BNS informavo Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM), naujausiais duomenimis, Šeimos korteles nuo programos pradžios įgijo 28 tūkst. 685 šeimos arba 75 proc. turinčių teisę pasinaudoti privilegija. Per pastaruosius metus korteles įsigijo daugiau nei penki tūkstančiai šeimų – pernai jų buvo 23 tūkst. 482.

Iš viso Šeimos korteles šiuo metu gali įsigyti 38 tūkst. 282 šeimos – maždaug keturiais tūkstančiais mažiau, nei pernai.

Šeimos kortelės privilegijomis gali naudotis tris ir daugiau vaikų turinčios ar prižiūrinčios šeimos, nepaisant vaikų amžiaus.

Pasak ministerijos, tik keliose savivaldybėse korteles įsigijo mažiau nei kas antra tam teisę turinti šeima, didmiesčiuose ši dalis siekia apie 80 proc. šeimų.

Šiuo metu savo paslaugas su nuolaidomis šeimoms siūlo 280 iniciatyvos partnerių.

„Iš Programos nepasitraukė nei vienas nacionalinis partneris. Vyksta šiokia tokia kaita tarp regioninių, smulkiųjų partnerių – vieni ateina, o kiti – išeina. Vertinant bendrai, partnerių ratas plečiasi. Šiemet turime ir pirmą savivaldybės iniciatyvą, kur konkrečios privilegijos su Šeimos kortele teikiamos savivaldybės tarybos sprendimu, tai – Marijampolės savivaldybė“, – informavo ministerija.

Anot jos, yra ir atvejų, kai patys besinaudojantieji šia iniciatyva atveda „joms aktualius partnerius“ į derybas su ministerija, o naudotis kortele pagal bendrą Baltijos šalių susitarimą jau galima ir Latvijoje.

„Baltijos šalių Šeimos kortelė kol kas dar tik skinasi kelią, vyksta aktyvios derybos su partneriais dėl privilegijų teikimo. Jau yra pirmosios privilegijos, kurias gali gauti lietuvių šeimos Latvijoje“,  – teigiama atsakyme BNS.

Šiemet šiai iniciatyvai palaikyti skirti 65 tūkst. eurų, kitąmet biudžete planuojama suma – 40 tūkst. eurų.

SADM vertinimu, idėja pasiteisino, nes gausios šeimos susiduria su didžiausiais iššūkiais.

„Tikimės, kad Šeimos kortelė bent šiek tiek prisideda prie to, kad tokių šeimų kasdienybė taptų įvairesne ir turiningesne. Didėjantis ja besinaudojančiųjų skaičius ir naujų partnerių įsitraukimas rodo, kad ši iniciatyva Lietuvoje prigijo ir yra reikalinga“, – nurodė ministerija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Dar viena paprastų žmonių diskriminacija. Privilegijos šeimoms, tremtiniams, miškiniams, tydarams, šunims, žydams , moterims, ukrainieciams ,invalidams, ir dar velniai žino kam. O kas lieka eiliniam žmogui ? Dirbti ir mokėti mokesčius ?

dzin

dzin portretas
ubagu kortelė?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių