Quantcast

Su V. Čmilyte-Nielsen šachmatais žaidęs berniukas: Ukrainoje dabar neturiu nieko

  • Teksto dydis:

Šiemet Seimo šachmatų turnyras kitoks – su Seimo pirmininke, šachmatų didmeistre Viktorija Čmilyte-Nielsen sėdo žaisti 16 vaikų ne tik iš Lietuvos, bet ir Ukrainos.

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai skirtose 28 šachmatų varžybose žaidžia politikai, visuomenininkai, jaunieji šachmatininkai ne tik iš Lietuvos, bet ir Ukrainos.

„Viktorija paskambino šią savaitę, pasakė, kad Seime organizuos turnyrą ir negalėjau praleisti progos atvežti vaikų iš Visagino. Aišku, norėjosi paimti daugiau vaikų, kad būtų motyvacija iš Ukrainos vaikų“, – LNK Žinioms sakė visuomenininkas Jevgenij Šuklin. 

Tarp ukrainiečių – Emilis. Jis svajoja grįžti į gimtinę ir ten žaisti šachmatais. 

„Ukrainoje dabar neturiu nieko. Mama išvyko iš Ukrainos bėgdama nuo karo“, – sakė vaikas.

Emilis, žaisdamas su Seimo pirmininke, atsilaikė kone ilgiausiai: „Labai patiko, nes išmokau naujų ėjimų. Buvo nelengva.“

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Šachmatų būrelį Visagine jau lanko nemažai pabėgėlių iš Ukrainos. Treneriai sako, kad tokiu būdu vaikai gali primiršti karą ir greičiau integruotis į naują aplinką.

Visgi renginio organizatoriai pripažįsta, kad daugelis ukrainiečių vaikų dar patiria stresą ir į renginius drįsta vykti vos vienas kitas.

„Jiems didžiulis stresas, todėl vaikus kuo daugiau norime išvežti į varžybas, prijungti prie kitų vaikų“, – sakė J. Šuklin.

Į Lietuvą atvykę ukrainiečiai ne tik gauna saugų prieglobstį, bet ir pamoko lietuvius žaisti šachmatais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių