Quantcast

Seimo pirmininkė Rukloje lankė karius: sužaidė ir simultaną

  • Teksto dydis:

Penktadienį Rukloje, Jonavos rajone, apsilankiusi Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen apžiūrėjo karių tarnybos sąlygas, aptarė socialines garantijas.

Parlamento vadovės teigimu, norint stiprios ir motyvuotos kariuomenės, būtina užtikrinti geriausias tarnybos sąlygas, pasirūpinti socialinėmis ir kitomis karių garantijomis, fizine bei emocine jų sveikata ne tik tarnybos metu, bet ir išėjus į atsargą.

„Buvo svarbu pamatyti ir iš pačių karių išgirsti apie tarnybos ir gyvenimo sąlygas, nuo kurių ypač priklauso jų fizinė ir emocinė sveikata. Susipažinau su kasdienybe ir išgirdau tiek profesionalių karių, tiek šauktinių ir vadovybės lūkesčius“, – Seimo pranešime teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Ji tvirtino taip pat pamačiusi, kaip gyvena Lietuvoje dislokuoti NATO kariai.

„Pastaruoju metu parlamentiniu lygmeniu ir įvairiais formatais stiprinama priešakinė rytinio NATO flango gynyba, įskaitant ir į Baltijos šalis atsiunčiant daugiau sąjungininkų karių. Mes jiems taip pat privalome užtikrinti geriausias sąlygas“, – sakė politikė.

Rukloje ji išklausė Gynybos štabo pristatymą, apžiūrėjo kareivines, susipažino su brigados „Geležinis Vilkas“ ir NATO priešakinių pajėgų bataliono ginkluote bei karine technika, su Lietuvos ir sąjungininkų kariais sužaidė simultaną.

Rusijai pradėjus invaziją į Ukrainą, Lietuva padidino finansavimą gynybai, sąjungininkai atsiuntė daugiau karių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
2030 metais Lenkijos keliuose pasirodys pirmieji autonominiai automobiliai. O mes, Lietuva, ką mes darom? Žinote, kai atsiskyrėme nuo Lenkijos, suvaikėjome. Va dabar perkame vaikiškus turkiškus dronus, aitvarus ir balionus. Leidžiame juos į Ukrainos pusę ir džiaugiamės, kaip mažyliai, fotografuojamės laikraščiams, nors esame pagyvenę, sustorėję ir visai nesimpatiški. Geriau atiduotume tuos žaislus tikriems mažyliams, o patys eitume lauko tualetams baudas skirti, nes tų tualetų kvapas žiauriai kompromituoja visą Lietuvą visokių pabėgėlių akyse. Todėl anie nesustoja, o toliau bėga. Į Vakarus. Ne bėda. Ir mes paskui bėgame. O tai jau bėda. (Mokslas-studijos-ekonomika)

Anonimas

Anonimas portretas
JEIGU TIESĄ GALIMA SAKYTI PAŠNYBŽDOMIS , VADINASI ŠALĮ UŽGROBĖ PRIEŠAI .... PATARLĖ

Dzukeliui

Dzukeliui portretas
Nedavė Dievas to jausmo.
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių