Quantcast

Seimo NSGK reikės raštu informuoti apie didelės vertės infrastruktūros projektus

Siūloma įstatyme numatyti, kad krašto apsaugos ministras raštu informuotų Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetą (NSGK) apie 20 mln. eurų viršijančius įsigijimų ir infrastruktūros projektus.

Šioje informacijoje reikės nurodyti, „koks gynybinis pajėgumas ir kiek (procentais) bus jis išplėtotas, įsigijimo kiekį, kainą, ilgalaikio aptarnavimo sąnaudas, projektuose dalyvaujančias įmones.“

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Laurynas Kasčiūnas su šio komiteto nare Dovile Šakaliene įregistravo tai numatantį Nacionalinio saugumo pagrindų įstatymo priedėlio pakeitimo projektą.

„Krašto apsaugos ministerija (KAM) ne visada laiku informuodavo komitetą apie įsigijimų projektus, kurių vertė viršija 20 mln. eurų, todėl parengtas įstatymo projektas, kuriame siūloma numatyti, kad KAM raštu informuoja Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetą apie įsigijimų ir infrastruktūros projektus (viršijančius 20 mln. eurų)“, – sakoma projekto aiškinamajame rašte.

Šiuo metu įstatyme numatyta, kad apie įsigijimų planus ir numatomą priimti sprendimą dėl naujo įsigijimo projekto, kurio vertė viršija 20 mln. eurų, krašto apsaugos ministras informuoja Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietė

kaunietė portretas
Tilta geriau saugok Zapad ruoškis pratybom. Pampersu nusipirk

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
Kad ir kiek valstybę maitintum, vis tiek tunka tik oficialūs asmenys.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių