Quantcast

Seimo narys siūlo Rusijos baleto šokėją S. Poluniną įtraukti į nepageidaujamų sąrašą

Seimo narys Vytautas Kernagis siūlo Rusijos baleto šokėją Sergejų Poluniną įtraukti į Lietuvos nepageidaujamų asmenų sąrašą.

Su tokiu siūlymu Seimo Kultūros komiteto narys kreipėsi į užsienio reikalų ministrą Gabrielių Landsbergį, vidaus reikalų ministrę Agnę Bilotaitę ir Migracijos departamento direktorę Eveliną Gudzinskaitę, pranešė jo biuras.

„Šis atlikėjas, viešai reikšdamas paramą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, išsitatuiravęs jo atvaizdą ant krūtinės, demonstruoja paramą šalies agresorės režimui. Ir įvairiuose interviu užsienio žiniasklaidai pažymi, kad žavisi V. Putino asmenybe“, – sako V. Kernagis.

Pasak V. Kernagio, atlikėjo pasirodymas Lietuvoje numatytas spalio mėnesio 1 dieną balete „Rasputinas“ ir nors bilietų pardavimas į šį renginį sustabdytas, kelia nerimą galimybė, kad jų pardavimas bus atnaujintas.

„Kartu tai būtų paskatinimas renginių organizatoriams nebekviesti šalių agresorių veiksmus remiančių atlikėjų į Lietuvą“, – sako Seimo narys.

Ant kūno Rusijos prezidento V. Putino veidą išsitatuiravęs S. Poluninas už baleto pasaulio ribų išgarsėjo nusifilmavęs populiariame airių atlikėjo Hozier (Houzjer) dainos „Take Me to Church“ vaizdo klipe. Menininko Davido LaChapelle (Deivido Lašapelio) režisuotas vaizdo klipas greitai išpopuliarėjo internete.

Šis Ukrainoje gimęs šokėjas pateko į baleto istoriją, kai būdamas 19 metų tapo jauniausiu Londono karališkojo baleto primarijumi.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojekarasSergejus PoluninasVytautas Kernagisbaleto šokėjas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių