Quantcast

Seimo narys J.Jagminas kaltinamas elektros vagyste

Akcinė bendrovė „Rytų skirstomieji tinklai" (RST) teisme bando įrodyti, kad Seimo socialdemokratų frakcijos nario Jono Jagmino šeima trejus metus nelegaliai naudojosi elektra savo name Vilniuje. Parlamentaras kategoriškai neigia tokius elektrikų įtarimus.

Reikalauja grąžinti 6 tūkst. litų

Seimo nario išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad 2008 m. rugsėjį į jo šeimos namų duris pasibeldė žmogus, kuris pareiškė esą jų elektros skaitiklis, laikomas užrakintoje skydinėje ant Jagminų sklypo ribos, yra sugadintas. Su minėtu nepažįstamuoju esą kalbėjo tik namą prižiūrintis vyras.

Pasak Seimo nario, svečias pasiūlė „susimokėti" už tai, kad apie incidentą būtų nutylėta. Tačiau išgirdęs tokį pasiūlymą namą prižiūrintis vyras nepažįstamąjį neva išprašė pro duris. Ar šitaip buvo paprašyta kyšio, Seimo narys portalui tvirtino nežinantis, nes jo pačio tuo metu namuose nebuvo.

Netrukus Jagminai sužinojo, jog yra kaltinami elektros vagyste. RST kreipėsi į teismą ir iš Jagminų buvo pareikalauta grąžinti per 6 tūkstančius litų. "Labiausiai J.Jagmino advokatą Juozą Cibulskį stebina keistas bylos faktas. RST teismui tvirtina, kad Aušra Jagminienė yra skolinga už sunaudotą elektros energiją nuo 2005-ųjų iki 2008 metų. Per šį laikotarpį elektros skaitiklis buvo tikrinamas, o surašytame akte 2007 m. teigiama, jog jokių pažeidimų nesurasta", - rašoma parlamentaro pranešime spaudai.

J.Jagminas įtaria RST darbuotojus

Seimo narys įtaria, jog jo elektros energijos skaitiklis galėjo būti tyčia sugadintas.

„Peršasi mintis, jog RST darbuotojai gali specialiai sugadinti elektros energijos skaitiklius ir po to reikalauti solidžių kompensacijų, nes mūsų žiniomis, už kiekvieną nustatytą elektros vagystės faktą yra išmokama 20 proc. premija. Pabrėžiu, jog prie elektros skaitiklio galėjo prieiti tik RST darbuotojai. Mano šeima visuomet reguliariai mokėdavo ir moka už elektros tiekimą, esame sąžiningi, todėl norime sąžiningo elgesio su mumis", - pranešime cituojamas J.Jagminas. Socialdemokratas nurodė vėliau pats kreipsiąsis į teismą dėl garbės ir orumo įžeidimo.

RST: ar kaltas, nustatys teismas

RST rinkodaros ir komunikacijos skyriaus vadovė Kristina Mažeikytė portalui teigė, kad Seimo nariui yra iškeltas ieškinys dėl galimo nelegalaus elektros naudojimo, o tai, ar parlamentaras yra kaltas, nustatys teismas.

RST atstovė paneigė J.Jagmino teiginį neva įmonė išmoka 20 proc. premiją darbuotojui už kiekvieną nustatytą elektros vagystės faktą. Plačiau komentuoti galimo neteisėto elektros naudojimo detales RST atstovė atsisakė.

Parlamentaro byla bus nagrinėjama rugpjūčio 25 d. 15 val. Vilniaus 1-ajame administraciniame teisme.


Šiame straipsnyje: Jagminaselektros vagystė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių