Quantcast

Seimo nariai L. Kasčiūnas, P. Saudargas ir J. Urbanavičius į Ukrainą išgabeno paramą

Seimo vicepirmininkas Paulius Saudargas, Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vadovas Laurynas Kasčiūnas ir parlamentaras Justinas Urbanavičius Kovo 11-ąją sutiko Ukrainoje, socialiniuose tinkluose pranešė parlamentarai.

Jie teigė nuvykę palaikyti Rusijos karinę invaziją patiriančių ukrainiečių ir nuvežti jiems paramos.

Lietuvos parlamentarai į Ukrainą nugabeno termovizorių, vaistų, karinės ekipuotės, visureigį ir keturratį.

„Norime išreikšti moralinę paramą ukrainiečiams. Galima sakyti, kad tai pirmas parlamentarų vizitas prasidėjus karui“, – BNS penktadienį sakė L. Kasčiūnas.

„Atvykome į Ukrainą, tikrai keistas jausmas – per sieną šiapus vykome tik mes, na o atgal, žinoma, į Lenkiją, srautas didelis pėsčiųjų pabėgėlių, pasieniečiai, padedantys ukrainietėms mamoms pernešti vaikus. Tikrai sukrečiantis vaizdas“, – „Facebook“ paskelbtame vaizdo įraše pasakojo P. Saudargas.

LNK vaizdo įrašas:

Jis teigė, kad Lietuvos parlamentarai Ukrainoje planuoja lankyti karinius padalinius ir teritorinės gynybos štabus.

L. Kasčiūnas BNS sakė, kad jie lankosi Vakarų Ukrainoje, Voluinės srityje.

„Esame Voluinės srityje, kuri buvo triskart atakuota, netoli Lucko, kuris irgi buvo atakuotas. Dabar važiuojame link Baltarusijos pažiūrėti, kokia ten situacija“, – BNS teigė L. Kasčiūnas.

Pasak jo, apie šį vizitą saugumo sumetimais iš anksto buvo informuota tik Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen. Lietuvos politikus lydi ukrainiečių policija, šioje srityje rinkti Aukščiausiosios Rados deputatai.

Į Lietuvą Seimo nariai planuoja išvažiuoti penktadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių