Quantcast

Seimo maitintojams ateina juodos dienos

Seimo valdyba kreipiasi į Valstybės kontrolę, prašydama išsiaiškinti, kur dingo parlamentą maitinančios valstybės bendrovės "Greminta", dotuojamos valstybės, pelnas.

Kur dingo pelnas?

"Nutarta kreiptis į Valstybės kontrolę, kad atliktų kaip galima greičiau ne tik finansinį, bet ir veiklos auditą, nes pagal tai, kokiomis sąlygos dirbo šita įmonė, ji turėjo dirbti gaudama didžiulį pelną", – trečiadienį po Seimo valdybos posėdžio sakė Seimo pirmininko pavaduotoja Darbo partijos narė Virginija Baltraitienė.

Valstybės įmonė "Greminta", išskirtinėmis sąlygomis dirbanti Seime, nemokanti nei nuomos, nei komunalinių mokesčių, pastaruosius metus skelbė dirbusi nuostolingai, tik pernai deklaravo kelis tūkstančius litų pelno.

"Tegaliu įtarti, kad kažkam buvo naudinga, kad "Greminta" tokiomis sąlygomis dirbtų. Pastaraisiais metais jau buvo 3 tūkst. litų pelnas, tačiau pagal tai, kokiomis sąlygomis dirbo ir kiek žmonių maitino, aš įsivaizduoju, kad tas pelnas turėjo būti didžiulis, ir šiandien sunku pasakyti, kur nuėjo tos pajamos", – sakė V.Baltraitienė.

"Seime veikia ir didžiulis konditerijos cechas, o jūs turbūt patys matote, kad nematome mes tų konditerijos gaminių, nei tortų, nieko. Tos pačios spurgos baigiasi jau 11 val., tai kur ta produkcija?" – tęsė Seimo pirmininko pavaduotoja.

Seimas viską nuperka

Pasak V.Baltraitienės, išaiškėjo tai, jog netgi popierines servetėles ir higienos priemones įmonė perka Seimo biudžeto lėšomis.

"Kai pradėjau aiškintis, ką apmoka Seimas, tai ne tik komunalines paslaugas, bet netgi visos higienos priemonės, drabužiai, servetėlės – viskas perkama, visi šaukšteliai, indai perkami, viskas atnaujinama Seimo lėšomis. Dar "Gremintai" buvo numatyta mokėti kas mėnesį už kažkokias paslaugas papildomai 5 tūkst., už tai, kad organizuoja priėmimus Seime ir už Seimo ribų", – sakė V.Baltraitienė.

Ji sakė nesuprantanti kolegų, kurie, nepaisydami tokių faktų, pasisako už tai, kad "Greminta" būtų išsaugota. "Man čia protu nesuvokiama, kaip čia buvo daroma, ir negaliu paaiškinti tų Seimo narių poelgių, kurie kreipėsi, kad reikia stabdyti įmonės likvidavimą", – sakė V.Baltraitienė.

Trečdalis Seimo narių kreipėsi į Seimo valdybą, prašydami klausimą dėl "Gremintos" likvidavimo spręsti iš naujo. Parlamentarų rašte, be kita ko, baiminasi, kad, likvidavus įmonę, parlamentas liks be maitintojo, nes keli ankstesni konkursai dėl maitinimo paslaugų teikimo neįvyko.

Įtartini konkursai

Seimo valdyboje nuspręsta įmonę likviduoti, kai konkurso būdu bus rastas naujas paslaugos teikėjas. Seimo pirmininko pavaduotoja sako neabejojanti, kad jis įvyks: "Seimo kanclerio pateiktais duomenimis, kasdien maitinama apie 700–900 žmonių, aš geresnio verslo šiais laikais neįsivaizduoju", – sakė V.Baltraitienė.

Ankstesni bandymai skelbti konkursą dėl maitinimo paslaugų teikimo Seimui nuomos žlugo, nes, pasak V.Baltraitienės, konkursas buvo skelbiamas taip, kad laimėtojas neatsirastų.

Pasak V.Baltraitienės, konkurso sąlygose buvo nurodomas keliskart didesnis plotas, nei naudojasi "Greminta", numatyta kitų papildomų sąlygų, nepalankių tiekėjui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

procc

procc portretas
Kaip gali nueiti i bankrota kazkas kas neturi konkurentu?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių