Quantcast

Seimo kanceliarija buvusiai kavinės nuomininkei papildomai nemokės

Seimo kanceliarijai nebereiks papildomai sumokėti buvusiai nuomininkei bendrovei „Krimina“, kuri per pandemiją negalėjo teikti maitinimo paslaugų Seimo nariams, tačiau privalėjo mokėti patalpų nuomos mokestį, nusprendė Apeliacinis teismas.

Lietuvos apeliacinis teismas rugsėjo 22 dieną paliko galioti bendrovei iš dalies palankią pernai lapkritį Vilniaus apygardos teismo teismo priimtą nutartį, pagal kurią „Kriminai“ buvo sumažintas nuomos mokestis ir grąžinti be pagrindo nuskaičiuoti keturi tūkstančiai eurų.

Tačiau teismai atmetė bendrovės reikalavimą dėl nenaudojamos 4 kv. metrų techninės patalpos pakeisti visą nuomos sutartį.

„Nuomininkė („Krimina“ – BNS), teikdama paraišką atsakovei (Seimo kanceliarijai – BNS) siekė laimėti turto nuomos konkursą ir išsinuomoti visą turtą, o ne konkrečią patalpą. Todėl apeliantės argumentai, kad tikrasis nuomininkės ketinimas, sudarant nuomos sutartį, buvo išsinuomoti (3,96 kv. m) patalpą už 1142 eurų sumą, yra nepagrįsti ir prieštarauja nuomos sutarties sudarymo tikslams, nes nuomos sutartyje nėra nurodyta patalpų 1 kv. m nuomos kaina, taip pat nenurodyta, kad už kiekvieną išsinuomotą patalpą nuompinigiai skaičiuojami atskirai“, – rašoma teismo nutartyje.

Konfliktas tarp Seimo restoranams patalpas ir įrangą 2019 liepą parlamente išsinuomojusios „Kriminos“ ir Seimo  kanceliarijos kilo, kai dėl pandemijos buvo uždaryti restoranai, o bendrovė vis tiek turėjo mokėti nuompinigius.

Vilniaus apygardos teismas nuo 2020 metų kovo iki rugpjūčio sumažino nuomos mokestį ir pareikalavo, kad Seimo kanceliarija sugražintų bendrovei nepagrįstai nuskaičiuotus keturis tūkstančius eurų, tačiau pastarosios toks sprendimas netenkino – verslininkai norėjo, kad būtų iš naujo perrašyta visa nuomos sutartis, kaip formalią dingstį atradę, kad esą nepelnytai daug mokėjo už nenaudojamą sandėliuką.

Tai ne pirmas kartas, kai Seimo kanceliarija nesutaria su maisto tiekėjais. Dėl įvairių apribojimų, taip pat draudimo prekiauti alkoholiu maitinimo paslaugų konkursai neįvyko arba jau sudarytos sutartys buvo nutraukiamos.

Dalis šios kadencijos parlamentarų reiškė nepasitenkinimą dėl neveikiančios kavinės – šiuo metu Seimo nariai gali tik iš anksto užsakyti maistą. Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas Antanas Matulas teigia, kad atvežami patiekalai būna atvėsę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

:)))

:))) portretas
butu keista, jei teismas priimtu seimui nepalanku sprendima...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių