Quantcast

Seimo Aplinkos apsaugos komitetas domėsis Kuršių marių tarša: būklė – kritinė

  • Teksto dydis:

Seimo Aplinkos apsaugos komitetas trečiadienį domėsis Kuršių marių tarša.

„Nuo 2011 metų ekologinė Kuršių marių būklė bloga, o naujausi aplinkosaugos tyrimų rezultatai rodo, kad ji išlieka kritinės būklės“, – sakė šį svarstymą komitete inicijavęs socialdemokratas Linas Jonauskas.

Anot jo, neišvalytos nuotekos į Kuršių marias patenka iš gyventojų namų bei verslo subjektų, teršia ir žemės ūkis, jis lemia didelę azoto ir fosforo koncentraciją.

„Tokia prasta ekologinė Kuršių marių būklė veikia visą marių ekosistemą. Negalėsime atkurti nykstančių Kuršių marių žuvų išteklių, jei tarša ir toliau bus tokia milžiniška. Būtina imtis aktyvesnių veiksmų mažinant taršą“, – tvirtino parlamentaras.

Tyrimų rezultatai rodo, kad ji išlieka kritinės būklės.

Seimo komiteto nariai aiškinsis, kas daroma dėl taršos mažinimo ir kokie papildomi sprendimai reikalingi, jog būtų pasiektas proveržis ir vandens būklė imtų gerėti.

Prokuratūra yra teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje kartono gamybos įmonė „Grigeo Klaipėda“ ir keturiolika esamų bei buvusių įmonės darbuotojų kaltinami Kuršių marių tarša. Ikiteisminį tyrimą byloje atlikę Klaipėdos prokurorai tvirtino, kad įmonės į marias leistos nuotekos normatyvus viršijo daugiau kaip šimtą kartų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių