Quantcast

Seime – siūlymas didinti baudas už triukšmą: nesame trečiojo pasaulio šalis

  • Teksto dydis:

Keli konservatorių partijai priklausantys nariai Seime pasiūlė didinti baudas už triukšmą: šaukimą, švilpimą ir net garsų dainavimą arba grojimą. Sakoma, kad daugelis verslininkų ir kavinių savininkų išsisuka nuo baudų. Kodėl neveikia dabartinė tvarka pasakojama LNK reportaže.

„Nesame trečiojo pasaulio šalis. Turėtume mokytis pagarbiau elgtis su savo kaimynais, kitais žmonėmis ir netrikdyti jiems ramybės“, – pabrėžė Seimo narys Bronislovas Matelis.

Pasak B. Matelio, Pasaulio sveikatos organizacija pripažįsta, kad per pastaruosius dešimt metų itin išaugo keliamo triukšmo kiekis. Tai neigiamai veikia žmogų.

„Namuose tiek suaugusiųjų, tiek vaikų telefonai visą laiką pypsi. Kaitlentė irgi pypsi. Žmogus gyvena vien triukšme“, – pastebėjo B. Matelis.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Pašnekovas kėlė hipotetinę situaciją, kad asmuo, nuvykęs pailsėti nuo namų triukšmo į Palangą, girdės garsią muziką iki vidurnakčio.

„Taip, žmonės atvažiuoja linksmintis, bet tam tikru laiku. Jeigu jūs su vaikais ilsėsitės ir norėsite vakarą praleisti ramiai, o už lango kelios kavinės trankysis, nelabai būsite patenkinti“, – svarstė B. Matelis.

Tarp pasiūlymų – ir bausmės įstaigų vadovams, ne tik barams ir kavinėms.

„Jei kokios įstaigos vadovas leido, kažkas linksminasi. Kai kuriose vietose, kur turėtų vyrauti ramuma, girdisi triukšmas“, – pasakojo B. Matelis.

Lenkijoje už piktybinį triukšmą numatytas areštas iki 30 parų.

Nuo šių metų pradžios iki rugsėjo mėnesio Palangoje vien dėl J. Basanavičiaus gatvėje keliamo triukšmo policija gavo apie 400 pranešimų, tikino B. Matelis.

Policininkams atvykus į tokį iškvietimą nustatomas pažeidimas, išrašoma bauda. Tačiau pašnekovas nesutiko, kad tokia tvarka teisinga.

„Sistema neveikia gerai. Pirmą kartą gaunant baudą, ji tesiekia 20 eurų. Ir dar ją galima mažinti per pusę. Jei į barą važiuoja policija ir baudą gauna vis kitas ten dirbantis barmenas, kuris nėra baustas, policijos atvykimas nieko neduoda“, – schemas aptarinėjo B. Matelis.

Didelės baudos padės?

„Lenkijoje už piktybinį triukšmą numatytas areštas iki 30 parų. Kitose valstybėse baudos siekia iki dviejų tūkstančių“, – pastebėjo B. Matelis.

Tarp siūlymų bausti ir garsus grojimas gitara parke arba už švilpavimą.

„Jei tai 12 val. nakties, įsivaizduokime, ateina žmogus su gitara ir prie viešbučio triukšmauja. Štai, Panevėžy pasitaiko atvejų, kai jaunimas pamėgsta tam tikrą vietą, renkasi, leidžia muziką“, – piktinosi B. Matelis.

Pats pašnekovas pastebi, kad kartais užtenka įspėjimo. Tačiau siūlymuose, kurie pateikti Seimui numatyta bauda siekia 500 eurų.

„Jei grubiai pažeisti įstatymai. Policijos pareigūnai tai protingi žmonės, ne koks dirbtinis intelektas. Jie sugeba įvertinti kiekvieną situaciją ir nuspręsti“, – pridėjo B. Matelis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Raminta

Raminta portretas
Pas mano kaimynus niekas nepypsi.O gyvenimas yra gyvenimas.Negyvensi kaip pele po šluota.Tai gal yra labai liguistai jautriu?

Jūs čia rimtai?

Jūs čia rimtai? portretas
Triukšmas dienos metu yra neišvengiamas.Šalis ne vienuolynas,kad dienos metu būtų ramybės valandos.Tie,kurie pradeda kelti triukšmą po 22val yra piktybiniai.Tokių dabar daug privisę.Dieną jiems reikia tylos,nes tiek jiems,tiek jų vaikučiams,jeigu tokių turi,reikia ramiai išsimiegoti.Po 22val prasideda kaukimai,bliovimai,lakstymai po kambarius,kamuolio trankymai į grindis ir sienas,muzonas,palakimai ir t.t.+ naktiniai gaidžiai su savo britvom ir klerkiantys geldų dusliai.

Baudu dydis

Baudu dydis portretas
neduos nieko,jei jos bus neskiriamos turtingiems ir itakingiems! Nes,naktimis riaumojantys "lenktynininkai",fejerverkus saudantys baliavotojai,"muzikalus" geru automobiliu vairuotojai - ne ubagai! Ir,butent tokius triuksmadarius drausminti,atvirai atsisako net cituojamo cia pono miesto galvos!
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių