Quantcast

Seimas svarstys, ar atsisakyti gyventojų apklausų dėl seniūnijų steigimo

Seimas svarstys siūlymą nerengti gyventojų apklausų dėl klausimų, susijusių su seniūnijų steigimu ar panaikinimu, paliekant teisę savivaldybės tarybai spręsti tai savarankiškai.

Ketvirtadienį parlamentarai po pateikimo pritarė tai numatančioms Vietos savivaldos įstatymo pataisoms. Už šias Seimo TS-LKD frakcijos nario Algio Strelčiūno pristatytas pataisas po pateikimo balsavo 61 Seimo narys, 12 buvo prieš, 37 parlamentarai susilaikė.

Tikimasi, kad atsisakius gyventojų apklausų, bet palikus išimtinę savivaldybės tarybos kompetenciją, priimant tokius sprendimus, būtų sutaupytos finansinės lėšos, sutrumpintas sprendimų priėmimo laikas, sumažintos biurokratinės procedūros.

Jeigu Seimas pritartų, būtų atsisakyta įpareigojimo vykdyti savivaldybėms gyventojų apklausas dėl seniūnijų steigimo, panaikinimo ir jų skaičiaus nustatymo, dėl pavadinimų seniūnijoms suteikimo ir jų keitimo, dėl teritorijų priskyrimo seniūnijoms, dėl seniūnijų aptarnaujamų teritorijų ribų nustatymo ir keitimo.

Šiuo metu Vietos savivaldos įstatyme numatyta, kad išimtinė savivaldybės tarybos kompetencija yra sprendimų dėl seniūnijų steigimo priėmimas, įvertinus gyventojų apklausos nuomonę, kurios rezultatai tėra patariamojo pobūdžio.

Savivaldybei priėmus sprendimą steigti naują seniūniją, savivaldybės administracijos direktorius, tarybos nustatyta tvarka, organizuoja gyventojų apklausą. Apklausą vykdo apklausos komisija, sudaryta Vietos savivaldos įstatymo nustatyta tvarka. Apklausos rezultatai teikiami tarybai, kuri, įvertinus rezultatus, priima sprendimą dėl naujos seniūnijos steigimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kam jie reikalingi.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių