Quantcast

Seimas paskyrė naujus Radijo ir televizijos komisijos narius

Seimas antradienį Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (LRTK) nariais paskyrė buvusį žurnalistą Ričardą Slapšį, aktorių Rimantą Bagdzevičių ir komunikacijos specialistą Aurelijų Zyką.

Už tai balsavo 103 Seimo nariai, prieš buvo du, penki susilaikė.

Tuo pačiu R. Slapšys atleistas iš komisijos vicepirmininko pareigų, pasibaigus jo, kaip komisijos nario, pirmajai kadencijai.

LRTK šiuo metu vadovo neturi, nes buvusio pirmininko Manto Martišiaus kadencija baigėsi sausį.

R. Slapšys nuo 2017 metų yra LRTK narys, nuo 2019 metų ėjo komisijos pirmininko pavaduotojo pareigas.

Pedagoginį išsilavinimą turintis R. Slapšys yra dirbęs žurnalistu „Vilniaus televizijoje“, buvo kelių ministrų patarėju viešiesiems ryšiams.

R. Bagdzevičius anksčiau taip pat yra dirbęs LRTK, irgi buvo komisijos pirmininko pavaduotoju. Nuo 1996 metų jis yra Lietuvos nacionalinio dramos teatro aktorius.

Menotyrininkas ir viešosios komunikacijos specialistas A. Zykas yra Vytauto Didžiojo universiteto dėstytojas, vadovauja privačiai įmonei „Azija LT“, yra Liberalų sąjūdžio narys.

Radijo ir televizijos komisija yra Seimui atskaitinga institucija, reguliuojanti ir prižiūrinti Lietuvoje veikiančių transliuotojų ir retransliuotojų veiklą.

Komisiją sudaro 11 narių: du narius skiria prezidentas, tris narius (vieną – iš opozicinių frakcijų) – Seimas Kultūros komiteto teikimu, tris narius – Lietuvos meno kūrėjų asociacija, vieną narį – Vyskupų konferencija, vieną narį – Lietuvos žurnalistų sąjunga, vieną narį – Lietuvos žurnalistų draugija.

Komisijos nariai skiriami ketverių metų kadencijai ir jais gali būti ne ilgiau kaip dvi kadencijas iš eilės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių