Quantcast

Seimas paskyrė dvi Valstybinės kultūros paveldo komisijos nares

  • Teksto dydis:

Valstybinės kultūros paveldo komisijos narėmis antradienį Seimas paskyrė paveldosaugininkę  Andrijaną Filinaitę ir restauratorę Eriką Kielę.

Už jų kandidatūras balsavo 107 Seimo nariai, niekas nebuvo prieš, susilaikė dešimt Seimo narių.

A. Filinaitė komisijoje dirbs antrą kadenciją, o E. Kielė pakeis kadenciją baigusią architektūrologę Jūratę Markevičienę.

„Valstybinės kultūros paveldo komisijos misija yra itin svarbi. Ji turi suderinti tai, kas mums labai svarbu – apsaugoti mūsų turtingą kultūros paveldą ir jį išsaugoti ateities kartoms, bet taip pat ji turi žiūrėti į tai, kaip tas kultūros paveldas galėtų būti įprasmintas kasdienybėje, kaip mes visi galėtume juo džiaugtis, į jį ateiti, apžiūrėti ir kaip įmanoma patys labiau suvokti, kodėl jis yra toks svarbus ir brangus“, – parlamento pranešime cituojamas Seimo vicepirmininkas Vytautas Mitalas.

Valstybinę kultūros paveldo komisiją sudaro 12 narių.

Pagrindinė jos misija – dalyvauti formuojant kultūros paveldo apsaugos politiką ir strategiją, informuoti Seimą, prezidentą ir Vyriausybę apie kultūros paveldo apsaugos problemas, rengti įstatymų ir kitų teisės aktų, susijusių su kultūros paveldo apsauga, projektus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių