Quantcast

Seimas nepritarė: būsto savininkų už triukšmaujančius nuomininkus nebaus

Seimas nesutaria, ar reikėtų  įteisinti naujas priemones triukšmaujančių kaimynų sudrausminimui.

Parlamentarai antradienį  po pateikimo nepritarė Administracinių nusižengimų kodekso pataisoms, siūlančioms administracinę atsakomybę taikyti ne tik triukšmaujantiems, kaimynų ramybę trikdantiems asmenims, bet ir jiems būstą nuomojantiems savininkams.

Už tokią Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotojo Andriaus Vyšniausko  iniciatyvą po pateikimo balsavo 35 Seimo nariai, prieš 14, susilaikė 57 parlamentarai.  Projektas nebuvo atmestas, jis grąžintas iniciatoriams tobulinti.

Pasak A. Vyšniausko, siūlomas  teisinis reguliavimas atsirado iš realybės, iš situacijų, su kuriomis susiduria policija, ir tai būtų įrankis policijai.

Pritardamas projektui Seimo narys Mykolas Majauskas  sakė, kad oro tarša, garso tarša yra pamatiniai dalykai, nes žmogus  turi teisę į poilsį, miegą ir mes privalome tai žmogui užtikrinti.

Tuo tarpu  liberalas Eugenijus Gentvilas mano, kad „čia yra persūdyta su šia iniciatyva“, kurioje jis įžvelgė pasikėsinimą  į nuosavybę.

Už kaimynų ramybės, poilsio trikdymą buvo siūloma administracinę atsakomybę taikyti „ne tik administracinį nusižengimą įvykdžiusiam asmeniui, bet ir pačiam nuosavybės teise priklausančio nekilnojamojo turto savininkui, kuris vienokia ar kitokia teise suteikdamas patalpas asmenims, jomis naudotis, pats sąmoningai leidžia (neužtikrina) ir (ar) sudaro sąlygas viešosios tvarkos trikdymui".

Taip pat siūloma numatyti, kad administracinis nusižengimas, padarytas pakartotinai, užtraukia baudą nuo aštuoniasdešimt iki trijų šimtų eurų arba priemonių, kuriomis trikdoma viešoji rimtis, konfiskavimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bronius

Bronius portretas
Visom keturiom už tokį įstatymą,nes padorūs savininkai renkasi nuomininkus,kad jiems patiems nebūtų problemų,iškelia reikalavimus dėl gyvūnų laikymo,triukšmo ir t.t.,o kitiems svarbiausia pinigai...kaip sakoma koks savininkas,tokie ir nuomininkai.. manau priėmus daug problemų išsispręstų...policijai darbo sumažėtų

Jonas

Jonas portretas
Kas tų butų turi prisipirke nuomai,manau ne mažai seimo narių, savivaldybių tarnautojai turi jų ir nomuoja.Kaip jie priims įstatymą ,patys sau.

Anonimas

Anonimas portretas
kaip visa laika PER ANTRA GALA 1
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių