Quantcast

Seimas nenaikina transporto lengvatų kaimo mokytojams

Seimas nenori žengti nepopuliaraus žingsnio – nenaikina tik pernai įvestų transporto lengvatų kaimuose ir miesteliuose gyvenantiems mokytojams.
 
Ketvirtadienį parlamentarai kelis kartus balsavo dėl Vyriausybės pasiūlytų Transporto lengvatų įstatymo pataisų, kuriomis naikinamos lengvatos kai kurioms socialinėms grupėms. Tačiau kaskart pritrūkdavo balsų šiam įstatymui priimti – nesusirinkdavo kvorumas. Nors posėdžių salėje buvo pakankamai parlamentarų, didesnė jų dalis atsisakydavo balsuoti dėl šio nepopuliaraus įstatymo priėmimo.
 
Vyriausybė pasiūlė panaikinti Transporto lengvatų įstatymo nuostatą, kad savivaldybės kompensuoja visas važiavimo išlaidas „kaimuose ir miesteliuose esančių bendrojo lavinimo mokyklų, profesinio mokymo įstaigų ir neformaliojo vaikų bei suaugusiųjų švietimo įstaigų mokytojams“.
 
Pasiūlyta panaikinti ir transporto lengvatas kaimuose bei miesteliuose „esančių sveikatos priežiūros įstaigų gydytojams ir slaugytojams“, taip pat kai kurioms kitoms atskiroms socialinėms grupėms. Vyriausybė skaičiuoja, kad tai biudžete padėtų sutaupyti iki 20 milijonų litų.
 
Dėl šių pasiūlymų Seimas dar bandys balsuoti kituose plenariniuose posėdžiuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių