Quantcast

Seimas M. Macijauską paskyrė valstybės kontrolieriumi

Naujuoju valstybės kontrolieriumi Seimas slaptu balsavimu paskyrė Mindaugą Macijauską, iki šiol dirbusį kontrolieriaus pavaduotoju.

Už balsavo 75 Seimo nariai, prieš –19 , susilaikė 27 parlamentarai. Dar vienas biuletenis buvo sugadintas. 

M. Macijauskas Valstybės kontrolėje dirba nuo 2002 metų, diegė tarptautinius audito standartus bei kokybės valdymo sistemą. Nuo 2016 metų rugsėjo jis yra Europos investicijų banko (EIB) Audito komiteto narys, o 2018 metų birželį jis tapo valstybės kontrolieriaus pavaduotoju.

Jis yra baigęs verslo administravimo ir viešojo administravimo studijas.

M. Macijauską į šias pareigas pasiūlė prezidentas Gitanas Nausėda.

Seimas praėjusią savaitę atleido Arūną Dulkį iš valstybės kontrolieriaus pareigų pasibaigus kadencijai, nors tam priešinosi opozicija, priekaištavusi, kad prezidentas neteikė A. Dulkio antrai kadencijai.

Valstybės kontrolierių prezidento teikimu Seimas skiria penkerių metų kadencijai.

G. Nausėda džiaugiasi Seimo sprendimu

Seimui antradienį patvirtinus M. Macijauską naujuoju valstybės kontrolieriumi, prezidentas Gitanas Nausėda pasveikino tokį parlamentarų sprendimą.

G. Nausėdos teigimu, naujasis Valstybės kontrolės vadovas yra atsparus politinei įtakai.

„Sveikinu Lietuvos Respublikos Seimą, patvirtinusį Mindaugą Macijauską naujuoju Valstybės kontrolės vadovu. Prieš teikdamas šią kandidatūrą nuodugniai susipažinau su jo patirtimi šioje institucijoje ir tikiu jo gebėjimu atsispirti politinei įtakai. Esu įsitikinęs, kad Valstybės kontrolės komanda su naujuoju vadovu sieks aukščiausių profesionalumo standartų ir pritaikys geriausias tarptautines praktikas“, – skelbiama G. Nausėdos feisbuke.

Šalies vadovas taip pat padėkojo anksčiau šias pareigas ėjusiam A. Dulkiui.

„Kartu noriu padėkoti Arūnui Dulkiui už nuoširdų ilgametį darbą stiprinant Valstybės kontrolę. Neabejoju, kad jis turi visas galimybes savo patirtį ir žinias pritaikyti vienoje iš svarbių viešojo gyvenimo sričių“, – pridūrė G. Nausėda.

Seimas antradienį paskyrė M. Macijauską naujuoju valstybės kontrolieriumi. Už tai balsavo 75 Seimo nariai, prieš – 19, susilaikė – 27.

Buvusio valstybės kontrolieriaus Arūno Dulkio kadencija baigėsi šių metų balandžio 14 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O kodėl

O kodėl portretas
ne Eligijų Masiulį?

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
Vagis, nagrinės vagį
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių