Quantcast

Seimas kitą savaitę renkasi į posėdį, vėliau spręs dėl tolesnio darbo

Seimas kitą antradienį renkasi į posėdžius, vėliau spręs dėl tolesnio parlamento darbo.

„Antradienį Seimo posėdžiai bus. Turime priimti žmonėms svarbius projektus – dėl apmokėjimo tėveliams, kitus socialinius klausimus“, – BNS sakė Seimo pirmoji vicepirmininkė Rima Baškienė.

Pasak jos, po to bus sprendžiama dėl tolesnio Seimo darbo.

Ketvirtadienį Seimo seniūnų sueigoje siūlyta parlamento darbe dėl koronaviruso daryti dviejų savaičių pertrauką.

Seimo valdyba planavo klausimą svarstyti po ketvirtadienio plenarinių posėdžių, tačiau Vyriausybė prašo priimti dėl koronaviruso epidemijos siūlomus teisės aktų pakeitimus.

„Dar mes pageidautume, kad antradienį būtų Seimo posėdžiai. Projektai jau pateikti. Atliepsime medikų lūkestį dėl susirgimo vykdant profesines pareigas susijus su to viruso likvidavimu arba prevencija, kad jiems būtų galima išmokėti 100 proc. nedarbingumo išmoką“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė premjeras Saulius Skvernelis.

Vyriausybė ketvirtadienį dėl koronaviruso grėsmės nusprendė dviem savaitėms sustabdyti visų šalies švietimo, kultūros, sporto ir laisvalaikio įstaigų veiklą, uždrausti keliones į kai kurias valstybes.

Darbdaviams rekomenduojama leisti darbuotojams, turintiems vaikų, leisti dirbti nuotoliniu būdu, o jei tokios galimybės nėra, turėtų būti išduodami nedarbingumo pažymėjimai. Tai bus galima daryti ir atgaline data. Siūloma, kad šis laikotarpis švietimo įstaigose būtų laikomas moksleivių atostogomis..

Vyriausybė pritarė sprendimui nuo penktadienio uždrausti ir visus viešus renginius uždarose patalpose, atvirose erdvėse renginiai bus leidžiami tik iki 100 žmonių. Atstumas tarp žmonių viešuose renginiuose gali būti ne mažiau nei metras, renginiai neturi būti skirti vyresnio amžiaus žmonėms. Sporto renginiai Vyriausybės sprendimu gali būti organizuojami, tačiau be žiūrovų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių