Quantcast

Seimą apšvarino jo buhalterė

400 tūkstančių litų iš Seimo kanceliarijos pavogusi Seimo buhalterė-kasininkė Regina Petkelienė ir jos draugė atsidūrė už grotų, bet pinigų negrąžino.

Vakar Vilniaus miesto 3-iasis apylinkės teismas R.Petkelienę leido suimti savaitei, o jos draugę 58 metų Olgą Goluskaitę – 20 parų. Pasak interneto portalo delfi.lt, ši įtariamoji tvirtina turinti daug skolų, tačiau tik mažą dalį iš R.Petkelienės gautų pinigų panaudojusi kreditams grąžinti (apie 20 tūkst. litų). Kitus pinigus ji neva pralošusi lošimo namuose. Pareigūnai šią versiją tikrina.

Seimo buhalterei-kasininkei R.Petkelienei įtarimai didelės vertės svetimo turto iššvaistymu pateikti penktadienį. Ji įtariama iš Seimo kanceliarijos kasos per kelis kartus pasisavinusi 400 tūkst. litų.

Seimo pirmininką Arūną Valinską penktadienį laikinai Seimo kanclerio pareigas einantis Gedeminas Aleksonis informavo, jog atlikus kasos inventorizaciją paaiškėjo, kad Seimo kanceliarijos kasoje trūksta apie 400 tūkst. litų. Iš kasos dingo grynieji pinigai.

Seimo pirmininkas įpareigojo G.Aleksonį nedelsiant informuoti ikiteisminio tyrimo pareigūnus apie galbūt padarytą nusikaltimą, taip pat atlikti visus būtinus tarnybinius patikrinimus.

Seimo kanceliarija kreipėsi į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą. Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriuje buvo iškart sudaryta trijų tyrėjų grupė. R.Petkelienė per apklausą teigė pinigus ėmusi ne sau, o savo draugei O.Goluskaitei.

Pasak pareigūnų, tik atlikus reviziją paaiškės, kada tiksliai ir kokias sumas savinosi R.Petkelienė. Jau nustatyta, kad 400 tūkst. litų ji paėmė per kelis kartus. Už šį nusikaltimą jai gresia iki 7 metų nelaisvės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių