Quantcast

Savižudybių Lietuvoje mažėja, bet ragina nesidžiaugti per anksti

Higienos instituto negalutiniais duomenimis, savižudybių skaičius Lietuvoje tendencingai mažėja – instituto skaičiavimu, 2019 m. Lietuvoje nusižudė 654 žmonės.

Seimo Savižudybių prevencijos komisijos nariui Mykolui Majauskui atsiųstoje Higienos instituto informacijoje pažymima, kad Mirties priežasčių registro skaičiai dar nėra galutiniai, tačiau, jeigu skaičiai bus patvirtinti, tai būtų keliomis dešimtimis mažiau savižudybių, nei 2018 m.

Mažėjimas lėtėja, o atotrūkis nuo ES vidurkio 100 000 gyventojų vis dar išlieka milžiniškas – apie 2,5 karto.

Pastaruosius penkis metus savižudybių skaičius nuosekliai mažėjo – palyginus su 2014 m., savižudybių 2019 m. buvo net 30 proc. mažiau.

Vis dėlto parlamentaro M. Majausko teigimu, džiaugtis mažėjančiais savižudybių skaičiais dar anksti.

„Mažėjimas lėtėja, o atotrūkis nuo ES vidurkio 100 000 gyventojų vis dar išlieka milžiniškas – apie 2,5 karto. Todėl labai džiaugtis dar tikrai anksti. Taip pat itin neramina, jog nepaisant mažėjančio skaičiaus visoje Lietuvoje, Vilniuje savižudybių rodikliai išlieka stabiliai prasti. Nors vidutiniškai vyrų savižudybių 100 000 gyventojų Vilniuje yra mažiau nei visoje Lietuvoje, per daugiau kaip penkis metus šis skaičius beveik nepasikeitė“, – Eltai komentavo Seimo narys.


Šiame straipsnyje: Seimo Savižudybių prevencijos komisija Mykolas Majauskassavižudybių skaičiuspagalbos tel

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ona

Ona portretas
Man norisi nusižudyti,kai tik pamatau pamokslaujantį ir jaunų panų mylėtoją Majauską.

Kis

Kis portretas
Majauskai ,skaiciuoti pradek po 27 metu valstieciu darbo ir Verygos(blogiausio minstro) rezultatai tave sokiruos.Ne gerti reikia mokyti,ta mes mokame,reikia gerimo kilturos mokyti,gruzinas geris visa gyvenima vyna ir kas?Matei besivoliojant patvoryje,dar blia uzkabink narkotikus,tad tikrai paliksite tik Landzbegio gaujele?Kiek gerbiau tave ,tiek ,jeigu ne daugiau nekenciu.Esi nedoras.

NA NA

NA NA portretas
ar Majauskui ne įdomu, kiek jis privedė tvirkindamas moksleives prie savižudybių ,--------imituoja geradarį ,palikės savo šeimą ir dvi dukras kentėti dėl jo ištvirkavimo ,dabar vyrukas apsisuko apie Nausėdos patarėja ,,,sėkmės ,moksleivėms pasimokyti iš patirtie su majausku ,,,,,
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių