Quantcast

Savanoris Mateo: atvykęs į Lietuvą nemokėjau kalbos ir nieko nežinojau apie šalį

Tyrimai atskleidžia, kad labiausiai žmonės sutiktų savanoriauti aplinkos tvarkymo akcijose, sutiktų padėti vaikams ir senyvo amžiaus žmonėms bei mielai pasidarbuotų gyvūnų prieglaudose. Beje, įvairūs savanoriai dirba ir renginiuose, koncertuose.

Italas Mateo savanoriauja Vilniuje įsikūrusiame darželyje. Anot jo, jis čia atvyko, nes norėjo pakeisti aplinką.

Lietuvė Laima neseniai grįžo iš savanorystės Jordanijoje. Ten ji pusę metų savanoriavo sirų ir palestiniečių sotvykloje.

Mateo ir Laima dalyvavo populiarėjančioje jaunimui skirtoje Europos savanorių tarnybos programoje. Jos tikslas – padėti jaunuoliams apsispręsti, ko jie nori siekti gyvenime.

Dvidešimt septynerių metų italas Mateo savanoriauti į Lietuvą atvyko prieš metus. Vilniaus vaikų darželyje „Nendrė“ su makedoniete Marija vaikinas dirba vaikų auklėtoju: užsiima vaikų pramogomis, maitinimu, vyresnėliams padeda ruošti namų darbus. Vaikų darželį Mateo pasirinko neatsitiktinai – Italijoje devynerius metus dirbo breiko šokių mokytoju. Į Lietuvą vaikinas atvyko norėdamas pamatyti, kaip gyvena Rytų europiečiai.

„Atvykus į Lietuvą buvo sunku, aš nemokėjau kalbos, beveik nieko nežinojau apie šalį. Su vaikais darželyje ir su aplinkiniais susikalbėti buvo sudėtinga. Tik po kurio laiko, pasimokęs lietuvių kalbos, pradėjau suprasti vaikus, su jais tapome geriausi draugai“, – pasakoja savanoris Mateo Silvestri.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių