Quantcast

SAM: važiuojant tranzitu per Estiją ir Lenkiją izoliuotis nereikia

  • Teksto dydis:

Lenkija ir Estija yra įtrauktos į koronaviruso (COVID-19) infekcijos paveiktų šalių sąrašą, tačiau ne visais atvejais atvykstantiems iš jų būtina izoliuotis 14 dienų, pažymi Sveikatos apsaugos ministerija.

Izoliacija nėra privaloma, kai per šias šalis važiuojama tranzitu iš nepaveiktos valstybės arba keliaujama darbo, studijų, su žemės ūkio veikla ar sveikatos priežiūra susijusiais reikalais.

Sveikatos apsaugos ministras, valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovas Aurelijus Veryga pirmadienį pasirašė teisės aktų pakeitimus, kurie patikslino izoliavimo išimtis: nuo šiol izoliuotis nereikia žmonėms, kurie iš koronaviruso infekcijos nepaveiktos šalies tranzitu grįžta per Lenkiją arba Estiją, jeigu jose užtikrinami tik būtinieji sustojimai (degalų papildymui, higienos poreikių užtikrinimui ir pan.).

Latvija nėra įtraukta į paveiktų šalių sąrašą, todėl atvykstant iš jos arba vykstant per ją izoliacija netaikoma.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) primena, kad izoliacija taip pat nėra privaloma atvykstant arba grįžtant iš Lenkijos ir Estijos, jeigu keliaujama darbo, studijų, su žemės ūkio veikla ar sveikatos priežiūra susijusiais reikalais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių