Quantcast

SAM: Onkologijos institutas neteisėtai panaudojo 1 mln. litų

Sveikatos apsaugos ministerija kaltina Vilniaus universiteto Onkologijos institutą neteisėtai panaudojus Valstybės investicijų programos (VIP) lėšas. Apie nustatytus pažeidimus SAM informavo VšĮ Centrinė projektų valdymo agentūra (CPVA).

Į Vyriausybę kreipęsis ir apie nustatytus pažeidimus informavęs Sveikatos apsaugos ministerijos kancleris Rimantas Remeika atkreipė Ministrų kabineto dėmesį į tai, kad institutas, įsigydamas linijinį greitintuvą ,,Clinac 600C/D" su priedais, pažeidė Lietuvos Respublikos viešųjų pirkimų įstatymą.

Linijinis greitintuvas už 3,5 mln. litų buvo įsigytas 2008 m. vasarą. Įgyvendinant valstybinę vėžio profilaktikos ir kontrolės 2003-2010 metų programą 2008 m. pavasarį Sveikatos apsaugos ministro įsakymu Onkologijos institutui buvo skirta 1 mln. litų investicinių valstybės biudžeto lėšų linijiniam greitintuvui įsigyti ir pavesta šią įrangą įsigyti vadovaujantis Viešųjų pirkimų įstatymu.

Kiti 2,5 mln. litų turėjo būti skirti iš Europos Sąjungos (ES) struktūrinės paramos. VšĮ CPVA nustatė, kad institutas, įsigydamas įrangą, nesivadovavo Viešųjų pirkimų įstatymu, todėl finansuoti linijinio greitintuvo įsigijimo iš ES lėšų negalima, taip pat neteisėtas tampa ir VIP lėšų panaudojimas.

Atsižvelgus į šias aplinkybes SAM kancleris R.Remeika prašo Vyriausybę atitinkamai įvertinti instituto veiksmus įsigyjant linijinį greitintuvą ,,Clinac 600C/D" su priedais ir imtis veiksmų, kad institutui skirtos lėšos - 1 mln. litų - būtų grąžintos į valstybės biudžetą.


Šiame straipsnyje: Onkologijos institutas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių