Quantcast

SAM: dalis iš Kinijos atgabentų respiratorių netinkami, jie bus keičiami

Dalis iš Kinijos šeštadienį atgabentų respiratorių yra netinkami ir bus keičiami, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Jos teigimu, patikrinus respiratorius Kauno technologijos universitete nustatyta, kad jų forma yra netinkama ir nedengia pilnai veido, nors jie yra pagaminti iš kokybiškų ir tinkamų medžiagų.

Ministerija tvirtina, kad šie respiratoriai bus naudojami kaip apsauginės kaukės, o vietoj jų bus pristatyti tinkamos formos gaminiai. Anot SAM, bendri šių respiratorių kiekiai, kurie bus keičiami, yra tikslinami ir bus pateikti vėliau.

„Atlikus tyrimus, paaiškėjo, kad respiratorių atliekama dalelių filtracija ir medžiagos yra tinkami, tačiau gauti respiratoriai nepilnai uždengia veidą. Tad jų efektyvumas gali siekti tik 40-80 proc., todėl susisiekus su tiekėju sutarta, kad gauta nekokybiškų respiratorių siunta bus pakeista nauja“, – sako ministras Aurelijus Veryga.

Ministerijos teigimu, netinkamos formos respiratorių grąžinti nereikės, jie galės būti naudojami kaip žemesnės klasės apsaugos priemonė – kaip medicininė kaukė.

SAM pažymi, kad gydymo įstaigos jau informuotos, todėl šios priemonės nebus naudojamos kaip respiratoriai.

Respiratoriai buvo iš siuntos, kuri Lietuvą pasiekė šeštadienio vakarą ir buvo paskirstyti šalies gydymo įstaigoms. Beveik 22 tūkst. respiratorių buvo išdalinti Kauno regiono gydymo įstaigoms sekmadienį.

Vyriausybė skelbė, kad Kinijoje iš viso užsakyta 1,8 mln. respiratorių, 5,7 mln. veido kaukių, 1,8 mln. vienkartinių kepuraičių, 0,8 mln. apsauginių akinių, 1,8 mln. vienkartinių chalatų, per 1 mln. apsauginių kombinezonų su gobtuvu, 15 mln. vienkartinių pirštinių, 3,6 mln. antbačių.

Šioms priemonėms pirkti Vyriausybė skyrė 24 mln. eurų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Padėkime medikams

Padėkime medikams portretas
PADĖTI MUMS! Skambinkime tel. nr. 1880. Vienas skambutis mums kainuos tik 2 eurus. O skambinti šiuo nr. galime ne tik 1 kartą. Kiekvienas mūsų skambutis prisidės prie mumis besirūpinančių medikų aprūpinimo būtiniausiomis apsaugos priemonėmis. Saugokime savo medikus ir prisidėkime savo kuklia auka prie jų pasiaukojamo darbo.

Pilietiškas

Pilietiškas portretas
Reikia gėdos turėti iš tų baisuoklių koronovirusą paleidusių pasauliui pirkti ką nors- gal jie tyčia nekokybišus siunčia, kad su Putinu galėtų tyčiotis iš Vakarų pasaulio nesuvaldančio viruso?Negi tokie sudėtingi gaminiai respiratoriai ir kaukės, kad mūsų verslininkai negeba pagaminti? Vyriausybė visiškai tuo nepasirūpino dar sausyje!

Anonimas

Anonimas portretas
Nieko naujo,argi nežinojot apie kinų gamybą.Elektros gaminiai nesaugūs,vaistai taip pat,vaikų žaislai pavojingi,pieno mišineliai kūdikiams...ir t.t.Tas pats ir su respiratoriais.Kur dėsit,iššvaistę milijonus?Prajuokino komentatorius,apie bobučių gamybos kaukes...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių