Quantcast

Šalyje prapliupus lietui – įspūdingi dangaus vaizdai (dalijasi skaitytojai)

  • Teksto dydis:

Sekmadienį beveik visoje Lietuvoje pagaliau sulaukta taip reikalingo lietaus. Kone dvi savaites alinančius karščius palydėjo ir vandens stygius, džiuvo augmenija. Šiandien kai kur buvo girdimas ir griaustinis, žaibavo, o žmonės socialiniuose tinkluose ėmė dalytis įspūdingais dangaus vaizdais.

„Kažkas neregėto“, – taip dangaus peizažą virš Alytaus miesto apibūdino viena internautė.

Jai antrino ir kiti miesto gyventojai, kurie šį vaizdą apibūdino žodžiais „įspūdinga“, „nepakartojama“.

Sekmadienį, kaip ir naujos savaitės pradžią, sinoptikai žada debesuotą ir lietingą.

„Naktį debesų daugės, storesni ir tankesni debesys pirmiausia pasirodys pietvakarinėje šalies pusėje. Iki ryto vietomis pietvakarių Lietuvoje trumpai ir palis, galimai bus ir perkūnija. Vėjas išliks nepastovios krypties, nestiprus, temperatūra po truputėlį vis žemės, jai pasiseks iki ryto pažemėti iki 13-18 laipsnių šilumos“, – pasakojo sinoptikas.

Dieną debesys pasuks ir į šiaurės rytus ir jau daugelyje pietvakarinės šalies pusės rajonų palis, o šiaurės rytinėje pusėje kai kur numatomi trumpi lietūs. Vėjas išliks nestiprus, nepastovios krypties.

Temperatūra pasieks 23-28 laipsnius, prie jūros – 21-22 laipsnius. Dieną prie jūros turėtų trumpai palyti, bet, V.Sakalausko teigimu, nedaug.

Pirmadienį, anot sinoptiko, debesys neskubės iš Lietuvos išplaukti, todėl daug kur, bet ne visur, palis. Orai bus pakankamai šilti. Naktį temperatūra sieks 14-18 laipsnių šilumos, o dieną – apie 25 laipsnius, prie jūros bus šiek tiek gaiviau.

Antradienį ir trečiadienį orus ims valdyti anticiklonas, link savaitės vidurio numatomi mažai debesuoti, sausi orai. Naktimis bus 10-15 ar 11-16 laipsnių šilumos, dienomis vėl grįš rimtesnė šiluma: antradienį temperatūra sieks 22-27 laipsnius, o trečiadienį –  25-30 laipsnių.

Vakarų, pietvakarių bei vidurio Lietuvoje valstybinės reikšmės kelių dangos daugiausia šlapios dėl lietaus, praneša kelininkai.

Vietomis yra drėgnų kelių ruožų. Likusioje šalies dalyje pagrindinių kelių dangos sausos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>šiaip

>šiaip portretas
Viskas ten seniausiai ištirta: H3O+. Cl−, NO−3, SO2−4, NH+4, H2O2

šiaip

šiaip portretas
gaila, kad niekas netiria tokių debesų sudėtinių elementų.

paryčiais ėjau miegoti

paryčiais ėjau miegoti portretas
Jau buvo nušvitę ir nebuvo jokių požymių, kad Vilniuje galėtų palyti. Atrodė, brėkšta dar vienos kaitrios dienos rytas. Prieš 8 val. ryto pažadino perkūnija, bėgau uždarinėti langų. Vidurdienį nubudęs pamačiau, kad pliaupia kaip reikiant, o lauko termometras rodo +17 +18, nors namie vis tiek karšta.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių