Quantcast

Šaltis kiek atlėgs tik sekmadienį

Pasak sinoptikų, savaitgalį išsilaikys žiemiški orai. Spustelėjęs šaltukas kiek atlėgs tik sekmadienį, snigti neturėtų.

Sinoptiko Vytauto Sakalausko teigimu, penktadienis - sausio ir kalendorinės žiemos vidurys. Šią dieną Lietuvos orus lems anticiklonas.

„Dvelks nepastovios krypties silpnas vėjas. Sniego tikimybė labai menka. Kai kuriuose rajonuose bus galima pasigrožėti šerkšnu. Nors pasirodys saulė, temperatūra išliks neigiama - 6-10 laipsnių šalčio, o rytiniuose, šiauriniuose rajonuose, ten, kur naktis buvo šalta, bus ir 11 laipsnių šalčio“, - Lietuvos radijui teigė sinoptikas.

Anot jo, panašūs orai išsilaikys ir šeštadienį.

„Šeštadienio naktį vėl bus šaltoka - 11-16 laispnių, o vietomis, ypač šiauriniuose rajonuose, ir iki 20 laipsnių šalčio. Dieną temperatūra spės pakilti iki 6-11 laipsnių šalčio. Vėjas kryps iš pietryčių, rytų, tad iš žemyno sniego jis kol kas neatneš“, - sakė V. Sakalauskas.

Sekmadienį pietryčių vėjas pasidarys dar žvarbesnis, kai kur gali papustyti, tačiau gausesnių kritulių nenumatoma. 

„Naujas sniegas vietomis gali nebent pasirodyti vietomis sekmadienio. Šaltis truputį atlėgs, naktį temperatūra svyruos tarp 8-14 laipsnių šalčio, o dieną bus 4-9 laipsnių šalčio“, - kalbėjo sinoptikas.

Hidrologai sako, kad vandens telkinius dengia žvejams tinkamo storio ledas. Hidrologė Nijolė Juškienė perspėja, kad ledas per silpnas Elektrėnų tvenkinyje, taip pat ten kur properšas dengia sniegas.

„Ledo storis kai kur siekia ir 16, ir 20 centimetrų. Bet kur buvo likusios properšos, jos užsitraukė, užsnigo ir nesimato, ten dar ledas silpnesnis. Pavojingas ledas Elektrėnuose. Toliau nuo kranto tikrai nepatartina eiti, su mašinom, motociklais geriau nelakstyti“, - teigė ji.


Šiame straipsnyje: šaltisžiemaorai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių