Quantcast

Šalies vadovai sveikina su Valstybės diena – ragina didžiuotis valstybe

  • Teksto dydis:

Lietuvai šeštadienį švenčiant Valstybės – Karaliaus Mindaugo karūnavimo – dieną, sveikinimus šia proga siunčia prezidentė Dalia Grybauskaitė, Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis ir ministras pirmininkas Saulius Skvernelis.

„Tegul pasididžiavimas savo valstybe bus bendras ir stiprus jausmas, kurį saugome savo širdyse. Tai valstybė, kuri per šimtmečius nuo Karaliaus Mindaugo laikų vienija savo žmones – mus, šių dienų piliečius, ir tuos, kurie buvo iki mūsų. Kuriems nepriklausoma Lietuva buvo aukščiausias tikslas“, – rašoma D. Grybauskaitės sveikinime.

Prezidentė linkėjo būti tais, kurie drąsiai žvelgia į ateities iššūkius, gerbia istoriją ir nepamiršta savo šaknų net toliausiame pasaulio krašte.

Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis sveikina visus Lietuvos žmones ir Pasaulio lietuvius Valstybės ir Tautiškos giesmės dienos proga.

Tegul pasididžiavimas savo valstybe bus bendras ir stiprus jausmas, kurį saugome savo širdyse.

„Švęskime Valstybės dieną – iškelkime trispalves, istorines vėliavas, praleiskime laiką su šeima ir artimaisiais, burkimės į bendruomenes ir būkime drauge. Tai vienybės ir draugystės šventė, kai jaučiame stiprų pilietiškumo ir tautinio pasididžiavimo jausmą. Šio jausmo kupinomis širdimis junkimės ir giedokime Tautišką giesmę. Sveikinu, Lietuva!“ – teigiama V. Pranckiečio sveikinime.

Premjeras sveikinime ragino būti garbingais valstybingumo tradicijų tęsėjais.

„Ši diena yra didžios mūsų valstybės istorijos, kuri moko, įkvepia, sutelkia ir kurią privalome išmanyti, gerbti, būti jos verti, simbolis. Šią ypatingą dieną prisiminkime, kad Lietuvą kuriame patys. Švęsdami Valstybės dieną pagalvokime, kas kiekvienam iš mūsų yra Lietuva, būkime garbingi valstybingumo tradicijų tęsėjai, branginkime, ką gavome iš protėvių, ir turėkime drąsos atsakyti už šiandieną ir ateitį“, – rašoma S. Skvernelio sveikinime.

Šventiniai renginiai prasidės Valstybės apdovanojimų įteikimo ceremonija Prezidentūroje, o vidudienį Simono Daukanto aikštėje vyks iškilminga valstybės vėliavų pakėlimo ceremonija.

Valstybės dieną 21 valandą tradiciškai vyks iniciatyva „Tautiška giesmė aplink pasaulį“, kai įvairiose Lietuvos ir pasaulio vietose bus giedama „Tautiška giesmė“.

Mindaugas Lietuvos karaliumi buvo vainikuotas 1253 metų liepos 6 dieną. Karūnavimas užbaigė valstybės susikūrimą, Lietuvą pripažino to meto pasaulis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

durnynas

durnynas portretas
ner ko didziutis nes isvogta apvogta visur melas apgavystes nesiskaitymaisu darbo zmogumi leidziama tokiem kaip matjosaiciu tyciotis is zmoniu inieka neisiklauso tai tokiais galima dziaugtis kada matai kaip viska naikina

Paskutiniam durniui

Paskutiniam durniui portretas
Dura tu, gi sienos atviros, važiuoji kur nori. Negi kaimiečius išvažiuojančius į Lt miestus irgi emigrantais ar imigrantais vadini?

...

... portretas
Žodžiais mes didžiuojamės (dar prie sovietų buvom išdresiruoti: 'Velikaja rodina'), o veiksmais... - tai emigracijos mastai parodo.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių