Quantcast

Kino ir teatro legenda R. Adomaitis švenčia 80-metį

  • Teksto dydis:

Antradienį vienas garsiausių Lietuvos teatro ir kino aktorių, nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas Regimantas Adomaitis švenčia garbingą 80-ies metų jubiliejų.

Jį aktorius sutiks Mažojo teatro scenoje, kur antradienio vakarą bus pristatyta ir naujausia knyga apie aktorių – teatrologės Daivos Šabasevičienės „Smėlio pilys“.

Jubiliejų pasitiks scenoje

Pavadinimą knygai aktorius R. Adomaitis sako pasiūlęs pats, nes teatro aktoriaus darbas primena smėlio pilių statymą, daug pastangų ir jokios išliekamosios vertės.

„Aktoriaus darbas – smėlio pilių statymas. Jos, kol smėlis šlapias, laikosi, o saulutė pašildo, vėjelis papučia ir pilies nelieka. Taip ir aktoriaus darbas: buvo čia ir dabar, niekada daugiau nepasikartos, bus panašus tekstas, mizanscenos, tačiau taip pat, kaip buvo šįvakar, niekada nepasikartos“, – teigia aktorius R. Adomaitis.

Knyga tarsi iš dviejų dalių – vienoje teatrologiniai pastebėjimai, o kitoje – paties aktoriaus laiškai, užrašai, tekstai.

„Per gyvenimą susikaupė užrašėlių, popierėlių, laiškelių, pastabų, vertinimų ir pan. Kažkaip kaupėsi, kaupėsi kažkokie užrašai kaip koks dienoraštis, kurį sau pats vedei, bandydamas ieškot įkvėpimo paslaptį“, – atvirauja aktorius.

Jubiliejinis aktoriaus Regimanto Adomaičio vakaras ir knygos pristatymas antradienio vakarą Vilniaus Mažajame teatre .

Pasveikino šalies vadovai

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir premjeras Saulius Skvernelis antradienį pasveikino kino ir teatro aktorių Regimantą Adomaitį 80-ojo jubiliejaus proga.

Prezidentė pabrėžė, kad skirtingoms teatro ir kino žiūrovų kartoms R.Adomaitis yra aktorinės meistrystės simbolis, o aktoriaus kurti vaidmenys kine ir teatro scenoje – svarbi Lietuvos kultūros dalis.

Prezidentės teigimu, lemtingais visai Lietuvai metais R.Adomaitis drąsiai prisiėmė atsakomybę už valstybės ir tautos ateitį, kartu su bendražygiais kūrė ateities Lietuvos viziją. Šalies vadovė pabrėžė, kad aktoriaus balsas skambėjo Sąjūdžio mitinguose ir „Lietuvos žmonių širdyse“.

Prezidentė padėkojo aktoriui už kūrybą ir darbus Lietuvai bei palinkėjo sveikatos ir sėkmės.

S.Skvernelis R.Adomaitį pavadino kino ir teatro legenda.

„Akivaizdu, kad įgimtą Jūsų talentą bei kūrybingumą greitai pastebėjo ir įvertino tiek Lietuvos, tiek kitų šalių režisieriai. Tad per ilgus vaidybos meistriškumo metus sukūrėte visą galeriją spalvingų personažų, kurie iki šiol džiugina aktorystės meno gerbėjus“, – sakoma Vyriausybės vadovo sveikinime.

Aktoriaus karjerą prieš daugiau nei penkis dešimtmečius pradėjęs R.Adomaitis sukūrė keliasdešimt vaidmenų teatre ir kine, yra gerai žinomas Lietuvos, Rusijos, kitų šalių auditorijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių