Quantcast

Šalčininkų mokytojai neturi darbo sutarčių

  • Teksto dydis:

Šalčininkų mokytojai dirba neturėdami darbo sutarčių, o mokytojai nėra informuoti, kaip suskaičiuoti jų atlyginimai, nėra patvirtinta darbo apmokėjimo sistema.

Šalčininkų rajono Jano Sniadeckio gimnazijoje lankęsis Švietimo kokybės ir regioninės politikos departamento direktorius Aidas Aldakauskas sako, kad mokytojams kyla daug klausimų dėl jų atlyginimų skaičiavimo, nes mokykloje nėra patvirtintos aiškios tvarkos, nesudaryta ir darbo taryba. Nepaisant to mokytojai jau žino, kokius atlyginimus gaus ir jais yra patenkinti: atlyginimai mokytojams kilo.

„Tačiau buvo matyti, kad derinant darbo apmokėjimo sistemos projektą, iškilo nesklandumų. Ne su visais mokytojais pasirašytos atnaujintos darbo sutartys. Kadangi mokykloje yra pakankamai profesinių sąjungų narių, joje nebuvo sudaroma Darbo taryba. Įvykus nesusikalbėjimui dėl naujos darbo apmokėjimo sistemos, profesinių sąjungų nariai išreiškė norą aktyviau įsitraukti tobulinant sistemos projektą. Dar šią savaitę projektas turėtų būti galutinai suderintas, turi būti tinkamai atstovaujama mokytojų interesams“, - sako A. Aldakauskas.

Gimnazijoje taip pat bus svarstoma nuotolinio darbo tvarka. Tai bus dokumentas, kurį bendradarbiaudama kurs visa mokyklos bendruomenė, palaikydama dialogą su profesinėmis sąjungomis.

Kitą savaitę etatinio koordinavimo grupė tęs vizitus kitose savivaldybėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių