Quantcast

S. Skvernelis: Vyriausybė ruošia keturių dalių planą dėl karantino švelninimo

Vyriausybė kitą savaitę planuoja paskelbti preliminarų keturių dalių planą, kada laipsniškai gali būti švelninami karantino ribojimai, jei situacija dėl koronaviruso plitimo išliks stabili, sako premjeras Saulius Skvernelis.

Pasak ministro pirmininko, po Velykų trečiadienio posėdyje Ministrų kabinetas gali paskelbti apie dalinį atlaisvinimą prekybos ir paslaugų sektoriuje.

Antras etapas apimtų lauko kavines, sporto, sveikatinimo paslaugas, trečiasis – vaikų darželius ir mokyklas, o tolimoje ateityje svarstomas ir masinių renginių ribojimų švelninimas.

Interviu BNS S. Skvernelis pabrėžė, kad visos priemonės bus taikomos įvertinant viruso paplitimą ir esant reikalui bus koreguojamos. Premjeras paragino žmones, kiek įmanoma, vengti kontaktų ir paisyti numatytų apsaugos reikalavimų.

„Tas preliminarias datas mes bandysime padėlioti, bet jos tikrai bus labai preliminarios ir reiškiančios, kad taip – mes turime tokį tikslą, bet jeigu situacija keisis arba negerės, arba matysime, kad yra rizikos, tos datos tiesiog persikels. Patį planą, aš tikiuosi, kad mes trečiadienį jau galėtume preliminarų pateikti dėl to grįžimo į socialinį gyvenimą“, – interviu BNS sakė S. Skvernelis.

Siekiant sulėtinti koronaviruso plitimą, Lietuvoje karantinas įvestas kovo 16 dieną. Jis pratęstas iki balandžio 27 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių