Quantcast

S. Skvernelis: šalyje patruliuoja dvigubai daugiau policijos ekipažų nei įprastai

Premjeras Saulius Skvernelis tikina, kad policijos pareigūnai yra pasirengę kovai su karantino taisyklių nepaisančiais asmenimis, ir akcentuoja, jog šalyje patruliuoja dvigubai daugiau ekipažų nei įprastai.

„Visų pirma – tikrai galime jaustis saugūs. Šiandien COVID–19 komitete policijos vadovas patvirtino, kad pareigūnai pilnai pasirengę, atidžiai stebi situaciją, modeliuoja įvairius galimus scenarijus ir jiems ruošiasi. Jau dabar kiekvieną parą patruliuoti į gatves važiuoja kone dvigubai daugiau ekipažų nei įprastai. Formuojami ir, prireikus, budės ekipažai, kuriuose policininkams talkins tiek kariai, tiek Vidaus saugumo tarnybos ar kitų institucijų pareigūnai“, – savo feisbuko paskyroje rašo S. Skvernelis.

Premjeras tikina, kad pagrindinis dėmesys yra skiriamas viešosioms erdvėms, taip pat kaimiškosioms teritorijoms, kalbama su seniūnais ir kitais bendruomenės nariais. S. Skvernelio teigimu, skiriamas dėmesys tiek viešosios tvarkos užtikrinimui, tiek prevencijai.

„Paprašiau, kad būtų itin aktyviai veikiama užtikrinant karantino reikalavimų laikymąsi. Tai jau daroma, įvairiomis priemonėmis. Ne tik tradicinėmis, bet ir tiksliniais skambučiais ir kitomis. Policija jau turi priėjimą prie duomenų bazės apie asmenis, kurie privalo būti saviizoliacijoje, tai gerokai palengvina darbą“, – rašo ministras pirmininkas.

S. Skvernelis taip pat primena apie Seimo antradienį priimtus reikiamus teisės aktus, kuriems įsigaliojus policijos pareigūnai turės dar didesnes galimybes drausminti, o prireikus, ir bausti karantino nesilaikančius gyventojus. Premjeras akcentuoja, kad stebint situaciją šalyje akivaizdu, jog šios priemonės yra labai reikalingos.

„Stebint kai kurių mūsų piliečių elgesį, žiūrint į pranešimų policijai statistiką, akivaizdu, kad šiandien to labai reikia. Panašu, kad prašymai ir raginimai daliai neatsakingų piliečių vis dar nė motais. Ką gi, tokiu atveju turėtų padėti baudos“, – teigia S. Skvernelis.

Visgi premjeras pabrėžia, kad karantino laikotarpiu yra ir gerų žinių – pastebimas nusikalstamumo sumažėjimas.

„Nusikalstamumas sumažėjo apie 20 proc., sunkių ir labai sunkių nusikaltimų registruojama net perpus mažiau. Tačiau yra ir naujų grėsmių, kurias policija žino ir kurioms, tikiu, yra pasiruošusi“, – tikina ministras pirmininkas.

S. Skvernelis, kalbėdamas apie ketvirtadienį priimtą sprendimą dėl užsienio šalių piliečių, vairuojančių krovininius automobilius ir tranzitu vykstančių per Lietuvą, pabrėžia, kad prekių ir krovinių judėjimas per šalį nėra sustabdytas, tačiau atkreipia dėmesį, kad nuo šiol visi šie vairuotojai pasienio punktuose bus tikrinami.

„Jei jie sloguos, karščiuos, turės temperatūros, jei bus nustatyti kiti galimi koronaviruso simptomai, – jiems nebus leidžiama įvažiuoti į Lietuvą“, – informuoja S. Skvernelis.

 


Šiame straipsnyje: Saulius Skvernelispolicijos ekipažaikoronavirusasKoronavirusas LietuvojeCOVID-19 karantinasCOVID-19 saviizoliacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Serzantas

Serzantas portretas
Švarkelio draugai!

Tai

Tai portretas
Tai ir mum piliesem galima taisikles visiems netik milicijai

D

D portretas
Bet policija nesilaika eismo taisikliu viisiem galliojia tos pasios taisikles vazinet sakigatveis drauzema
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių