Quantcast

S. Skvernelis – apie karantino švelninimą: kokie pokyčiai laukia?

  • Teksto dydis:

Antradienį premjeras Saulius Skvernelis feisbuke pasidalijo svarbiausiais akcentais, kurie buvo aptarti pirmadienį vykusiame komiteto posėdyje.

„Toliau vertiname situaciją bei priimame sprendimus, kurių laukia žmonės ir kuriuos priimti leidžia epidemiologinė aplinka Lietuvoje. Keli akcentai iš vakar dienos COVID-19 komiteto posėdžio. Kaip visuomet, galutinius sprendimus dar turės priimti Vyriausybė. Nuo birželio pradžios siūloma atsisakyti apribojimo, kuris nustato, jog viešose vietose gali burtis ne didesnės kaip 5 asmenų grupės. Be viso kito tai reiškia, kad bus galima žaisti gatvės krepšinį, futbolą ir kitus „kontaktinius“ žaidimus“, – rašo S. Skvernelis.

„Sporto renginiams nustatomos tokios pat sąlygos, kaip ir kitiems renginiams. Atvirose erdvėse jie galės vykti, kai susirinks ne daugiau nei 300 žiūrovų ir dalyvių, bus užtikrinamas bent metro atstumas tarp žiūrovų. Uždarose erdvėse – ne daugiau kaip 100 žiūrovų ir dalyvių, užtikrinamas 2 metrų atstumas tarp žiūrovų. Jei epidemiologinė situacija neblogės, skaičius planuojame palaipsniui didinti. Preliminariai nuo birželio 15 dienos dalyvių ir žiūrovų skaičius atvirose erdvėse galėtų didėti iki 500, uždarose – iki 150-ies“, – dėsto premjeras.

Kitą mėnesį pokyčiai laukia ir maitinimo įstaigų bei naktinių klubų. „Nuo birželio pradžios pilnai atveriama siena su Latvija. Laisvas judėjimas, nebelieka jokių postų ir patikrinimų. Atsižvelgus į verslo asociacijų prašymą restoranų, kavinių, kitų maitinimo įstaigų, taip pat naktinių klubų veiklą planuojama ilginti iki 23 valandos“, – teigia S. Skvernelis.

Premjeras taip pat primena, kad vis dar yra vietų, kur kaukes dėvėti – privaloma. „Ir dar kartą dėl kaukių. Viešose vietose, kaip žinia, jų dėvėti nebeprivaloma. Kaip ir valgant bei geriant viešojo maitinimo įstaigose, sportuojant, lankantis baseinuose ar pirtyse. Tačiau kaukes vis dar reikia dėvėti ten, kur susirenka daug žmonių, kur jie užtrunka ilgesnį laiką, kur neįmanoma užtikrinti saugių atstumų – o tai reiškia padidintą epidemiologinę riziką. Šios vietos – tai turgavietės ir kitos viešos prekybos vietos, vieši renginiai, ekskursijos, viešojo transporto įlaipinimo vietos, taip pat ir pats viešasis transportas“, – vardija premjeras.


Šiame straipsnyje: Saulius SkvernelisKoronavirusas LietuvojeCOVID-19 saviizoliacijakarantino švelninimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Mi

Mi portretas
Nesuprantu, kodel milicininkas nekalba apie privaloma 14d. ikalinima kuri turi kesti furu vairuotojai ir gryze atostogu emigrantai! Koks apsurdas- islipes is kelto turi per 48 val. pasitikrinti. Didziausia tikimybe pasigauti virusa ir ira keltas, ar lektuvas- bet be triju dienu jo neras! Protaujancios salys, kaip Vokietija- siulo(nepriverstinai) karantinuotis keturias dienas, po, to atliekamas testas-jeigu testas aptiko covid turi karantinuotis(prasoma, bet nesekama kaip LT)!

ir

ir portretas
toliau medicina sunkiai pasiekiama karantinas tesiasi taip kad kova tesiasi iki galutines pergales kol nepersirgs 60% gyventoju

Regins

Regins portretas
Naktinis klubas ur turgus.jas pavojingiau.lauke ar patalpoje šokti iki 23 val.be kaukių.eisi nusipirkti bulve ar morka su kauke.kas per nesąmonė...??
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių