Quantcast

S. Kairys: žadama pertvarkyti Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondą

Kultūros ministras Simonas Kairys sako, kad Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo administravimas galėtų būti geresnis. Politiko teigimu, šiuo metu yra įžvelgiamos keturios alternatyvos, kaip galėtų būti įvykdyta fondo reforma.

„Puikiai matome situaciją, iš kokių lėšų gyvena šis fondas. Iš esmės visa privati žiniasklaida, kultūros leidiniai pretenduoja į tokią sumą, kuri tikrai turėtų būti didesnė. Kita vertus, visi suprantame, kad šito fondo administravimas tikrai galėtų būti geresnis. Būtent į tai atsižvelgdama ministerija buvo pasiūliusi tris alternatyvas: viena alternatyva reformuoti esamą fondą, kita alternatyva šito fondo veiklą susieti su Kultūros taryba suformuojant šitam fondui atskirą tarybą, atskirus ekspertus užtikrinant jų savireguliacijos principus. Trečioji alternatyva – kitos biudžetinės įstaigos kūrimas, kuri būtent tais savireguliavimo principais galėtų toliau vykdyti veiklą turėdama tiek savo tarybą, tiek savo ekspertus“, – per Vyriausybės pusvalandį Seime kalbėjo ministras.

Ketvirtoji alternatyva būtų Medijų tarybos, veikiančios kaip patariamasis organas prie Kultūros ministerijos – siūlymas fondui suteikti viešosios įstaigos statusą. Medijų taryboje vyko daug diskusijų, aktyviai įsitraukė ir fondo dalininkai.

„Jie kalba labiau apie naujos viešosios įstaigos kūrimą, kitaip tariant, mes turbūt grįšime tiek į ministeriją, tiek į Kultūros komitetą analizuodami dabar jau keturias alternatyvas ir iš jų išsirinksime geriausią ir efektyviausią. Nepaisant to, ir kitų metų biudžeto kontekste esame numatę, prašome didesnio finansavimo šitam fondui“, – teigė kultūros ministras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

S. Kairį

S. Kairį portretas
— lauk! Tiktaa lauk. Tiktaa šalin, šalin...

ja

ja portretas
neisprotekit...

Anonimui

Anonimui portretas
jis geriau supranta LGBT reikaluose
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių