Quantcast

Rusų kalba pakabinta lentelė sostinėje uždažyta per pusdienį

  • Teksto dydis:

Minint Europos kalbų dieną, Rusų gatvėje Vilniuje sekmadienį atidengta lentelė rusų kalba uždažyta ir sugadinta buvo per pusdienį.

Sostinės meras Remigijus Šimašius socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalino nuotrauka, kurioje matyti uždažytą užrašą rusų kalba.

Meras lentelę sugadinusį asmenį išvadino tautinės nesantaikos kurstytoju bei pabrėžė jaučiąs gėdą už tokius asmenis.

„Jei manaisi esąs didis lietuvis, tai gal paklausyk mūsų tautos patriarcho Basanavičiaus, kuris barė lietuvių valdininkus, kad jie neleidžia iškabų kita kalba kabinti“, - piktinosi R.Šimašius.

Sekmadienį lenkų kalba lentelė atidengta Varšuvos gatvės pradžioje priešais Rasų kapines. Atidengiant lentelę lenkų kalba, kitoje gatvės pusėje protestą išreiškė grupė žmonių - jie buvo atsinešę Lietuvos vėliavą bei prieš lentelę pasisakančius plakatus bei šaukė „gėda“.

Šiuo metu pavadinimai kitomis kalbomis yra dar dviejose sostinės vietose: Islandijos gatvėje - islandų kalba bei Vašingtono aikštėje - anglų kalba. Savivaldybė planuoja pagaminti tokias pat lenteles žydų, totorių bei vokiečių kalbomis, kurios bus kabinamos atitinkamose gatvėse.

Tokį chuliganizmą pasmerkė ir užsienio reikalų ministras.

„Smerkiu šį chuliganizmo aktą. Tikiuosi, kad bus atliktas tyrimas, o kaltieji surasti ir deramai nubausti“, – pranešime teigė L. Linkevičius.

Sekmadienį lenkų kalba lentelė atidengta Varšuvos gatvės pradžioje priešais Rasų kapines. Atidengiant lentelę lenkų kalba, kitoje gatvės pusėje protestą išreiškė grupė žmonių - jie buvo atsinešę Lietuvos vėliavą bei prieš lentelę pasisakančius plakatus bei šaukė „gėda“.

Šiuo metu pavadinimai kitomis kalbomis yra dar dviejose sostinės vietose: Islandijos gatvėje - islandų kalba bei Vašingtono aikštėje - anglų kalba. Savivaldybė planuoja pagaminti tokias pat lenteles žydų, totorių bei vokiečių kalbomis, kurios bus kabinamos atitinkamose gatvėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rusas

Rusas portretas
Tik penktosios kolonos atstovai tai padare ,kad sukeltu maskvos reakcija apie skriaudziamus rusus!

Kęstas

Kęstas portretas
Ar yra didesnių Lietuvai problemų? Ar yra laimėtojų Grybauskaitės sankcijų Rusijai istorijoje? Taip, yra. Tai Rusijos žemės ūkis. Konkurencija iš užsienio Rusijos ūkininkams žymiai sumažėjo. Ir nukritusi rublio vertė (tai yra taip pat vienas iš sankcijų padarinių) Rusijos ūkininkams padeda. Turėdami praktiškai sau didžiulę Rusijos rinką, rusai ūkininkai greitai didina pajėgumus. Jie jau didina ir maisto eksportą, aplenkdami tokias valstybes, kaip Prancūzija. Rusijos maisto eksportas pirmą kartą yra didesnis, negu Rusijos ginklų eksportas (nepainiokite su Lietuvos beviltišku vokiškų ginklų ir auksinių šaukštų importu). Žinau, kad Lietuvos ūkininkai sutinka tai tylėdami. Bet Rusijos ūkininkai turėtų padėkoti Prezidentei Grybauskaitei už nenuilstamą rūpestį, įvedant sankcijas Rusijai. Tai yra geriausias būdas sugriauti konkuruojantį Lietuvos žemės ūkį. Pramonės eksportas iš Lietuvos katastrofiškai krenta kasmet. Aukštąjį mokslą mes sunaikinome. (mokslas-studijos-ekonomika)

kaunietis

kaunietis portretas
lentelių su anglų kalba visame vilniuje pilna, kodėl jų neuždažo?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių