Quantcast

Rusijos padarytai žalai Sakartvele atlyginti Lietuva į specialų fondą įnešė 20 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Lietuva skyrė savanorišką 20 tūkst. eurų įnašą Tarptautinio baudžiamojo teismo Nukentėjusiųjų patikos fondui, pirmadienį pranešė Užsienio reikalų ministerija (URM).

Parama skirta šio fondo programai Sakartvele, ji bus pradėta įgyvendinti 2022 metais.

„Nukentėjusiųjų patikos fondas yra būtinas, įgyvendinant Tarptautinio baudžiamojo teismo misiją. Fondo veikla padeda nukentėjusiems nuo agresijos ir kitų nusikaltimų bei atkuria teisingumą. Todėl savanoriškai prisidedame prie fondo programos Sakartvele suformavimo“, – pranešime sakė Lietuvos ambasadorius Nyderlanduose Vidmantas Purlys.

„2008 metų Rusijos agresijos Sakartvele aukos vis dar kenčia nuo patirtų fizinių ir psichologinių traumų, jiems ir toliau reikia pagalbos, gydymo ir materialinės paramos“, − teigė jis.

URM teigimu, Nukentėjusiųjų patikos fondas sveikina Lietuvos sprendimą savanoriškai prisidėti prie 2020 metų pabaigoje patvirtintos programos Sakartvele.

Tarptautinio baudžiamojo tribunolo Nukentėjusiųjų patikos fondą įsteigė Romos statuto valstybių šalių asamblėja.

Šis fondas įgyvendina Tarptautinio baudžiamojo tribunolo priteistas reparacijas ir teikia labai sunkių nusikaltimų (genocido, nusikaltimų žmoniškumui, karo ir agresijos nusikaltimų) aukoms fizinę ir psichosocialinę reabilitaciją ar materialinę pagalbą.

Individualios ir kolektyvinės reparacijos mokamos teismo sprendimu, o pagalba teikiama, kai pradedamas tyrimas ir identifikuojamos aukos.

Sakartvelo siekis įstoti į NATO pykdo Maskvą, o įtampa tarp abiejų šalių pasiekė kulminaciją 2008 metų rugpjūtį, kai įvyko trumpas karas dėl Kremliaus palaikomų separatistinių Pietų Osetijos ir Abchazijos regionų.

Po karo, kurį Sakartvelo kariuomenė pralaimėjo vos per penkias dienas, Maskva pripažino abi provincijas nepriklausomomis valstybėmis ir dislokavo ten tūkstančius karių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tam - O

Tam - O portretas
Tu pats supranti ką rašei ?? Ot debiliukas

Ubago sindromas:

Ubago sindromas: portretas
pasiskolinus pinigų juos atiduoti kitom elgetom:D)

o

o portretas
kada gencentro socsaika grazins man skola kuria man priteise teismas tik su dasos statytine burovskaja sugeejo apsmeizt V Sladkeviciu ir kt garingus zmones ir tai be kgb saikos neapsieita juk cia ir sedi visi savi tokie patys sudlauskai kai garbingas A Jakubauskas buvo pasalintas tos pacios nkvd palikuones saikos nes matai grese visam kolektyvui kuri deretu ivertynt irgi kolektyviskai palikt sia vieta zmonem su sazine ir nezinia ka jie ten veikia gaudami gera alga musu nukentejusiu nuo ju paciu saskaita juos paleidus maziau uz siluma moketume======
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių