Quantcast

Rusijos atsakymas į notą: tarnybos informuotos imtis visų priemonių

Lietuva informuota, kad Rusijos užsienio reikalų ministerija, gavusi pranešimą apie grasinimus Lietuvos diplomatinės atstovybės darbuotojams ir jų šeimos nariams, informavo apie tai kompetentingas Rusijos tarnybas, kad būtų imtasi visų reikiamų priemonių.

Tai pažymėta balandžio 17 dieną Lietuvos užsienio reikalų ministerijai pateiktame Rusijos Federacijos užsienio reikalų ministerijos atsakyme į balandžio 12 dienos notą dėl Lietuvos atstovybės Maskvoje darbuotojų ir jų šeimos narių saugumo užtikrinimo.

Balandžio 12 dieną į Užsienio reikalų ministeriją iškviestas Rusijos Federacijos ambasados Lietuvoje atstovas, kuriam buvo įteikta nota dėl gautų grasinimų ir pakartotinai paprašyta atlikti incidento tyrimą, informuoti apie jo rezultatus bei užtikrinti atstovybės darbuotojų ir jų šeimos narių saugumą, kaip tą numato 1961 metų Vienos konvencijos dėl diplomatinių santykių 29 straipsnis.

Kovo 31 dieną Lietuvos ambasada Maskvoje gavo laišką, kuriame, darant sąsają su Vilniaus apygardos teismo paskelbtu kaltinamuoju nuosprendžiu Sausio 13-osios byloje, grasinama ambasados darbuotojams ir jų šeimos nariams, jų laisvei ir saugumui tuo atveju, jei jie per 1 mėnesį neišvyks iš Maskvos. Laiškas pasirašytas Rusijos specialiųjų tarnybų veteranus vienijančios organizacijos „Rusijos veteranai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Chi chi chi Skaitykit “TvartelioZinios”

Chi chi chi    Skaitykit  “TvartelioZinios” portretas
Ir jūs pajusit RUSO iš Kremliaus tvarto mėšlo kvapą.

sunauja

sunauja portretas
Magnolijos politikos vaisiai.

TvartelioZinios

TvartelioZinios portretas
O dabar i tema. As gi jums sakiau is karto , kad Rusija viska issiaikins ir atsakys , o jus cia myzate i eteri. Nereikejo BALANDZIO 1 siusti nota, tai butu is karto atsakiusi
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių