Quantcast

Rusijoje už šnipinėjimą nuteistas J. Mataitis neskųs nuosprendžio

  • Teksto dydis:

Rusijoje 13-ai metų laisvės atėmimo bausme už šnipinėjimą nuteistas Lietuvos ir Rusijos pilietis Jevgenijus Mataitis neskųs teismo nuosprendžio, sako Lietuvos ambasadorius Maskvoje Remigijus Motuzas.

„Privatus J.Mataičio advokatas patvirtino, kad sprendimo teismo neapskųs ir žiūrės, lauks, ką darys Lietuvos valdžios institucijos“, - BNS telefonu iš Maskvos sakė diplomatas.

Rusijos teisėsauga skelbia, kad atsargos karininkas J.Mataitis Lietuvos karinei žvalgybai sutiko teikti informaciją apie Rusijos ginkluotąsias pajėgas.

Rusijos Federalinė saugumo tarnyba FSB apie J.Mataičio nuteisimą pranešė balandžio 13 dieną.

Apie J.Mataičio sulaikymą FSB pranešė 2015 metų vasarį. Teigiama, kad jis buvo registruotas Černiachovsko mieste, bet gyveno Vilniuje su žmona ir dviem nepilnamečiais vaikais.

Tai buvo antras nuosprendis per mėnesį, kai Rusija nuteisia Lietuvos pilietį dėl šnipinėjimo.

Praeitą mėnesį Maskvos teismas dėl šnipinėjimo nuteisė Lietuvos pilietį Arstidą Tamošaitį, kurį taip pat apkaltino dirbus Lietuvos karinei žvalgybai.

Lietuvos krašto apsaugos ministerija nekomentuoja nei J.Mataičio, nei A.Tamošaičio sulaikymo atvejų.

2015 metų gegužę Lietuvoje sulaikytas Rusijos pilietis, kurį Lietuvos žvalgyba vadina etatiniu Rusijos FSB darbuotoju.

Paskutinę 2014 metų dieną paskelbta apie sulaikytą Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų karininką, kuris įtariamas teikęs įslaptintą informaciją neįvardytai užsienio valstybei. Kartu sulaikytas ir kitas asmuo, kuriam teikta informacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NA NA

NA   NA portretas
o kam skūsti , jei pas savus grįžo ,,,sėkmės ,pailsėti nuo lietuviško šalčio,,,,
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių