Quantcast

Rumunijos atsiųsta respiratorių siunta papildys medicinos rezervą

  • Teksto dydis:

Rumunijos penktadienį atsiųsta 20 tūkst. respiratorių siunta papildys medicinos rezervą, kuris kaupiamas rengiantis galimai naujai koronaviruso bangai, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

„Dėkojame Rumunijai už suteiktą pagalbą – tai labai vertiname. Jau ne kartą sakiau, tik būdami vieningi, palaikydami vieni kitus, dalindamiesi patirtimi ir veikdami išvien su kitomis šalimis įveiksime visam pasauliui tekusį iššūkį“, – pranešime teigė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Lietuva, savo ruožtu, irgi teikia pagalbą labiausiai nuo pandemijos nukentėjusioms valstybėms. Galbūt laimėjome pirmuosius mūšius, tačiau karas, tikėtina, dar nesibaigė“, – sakė jis.

SAM teigimu, pandemijos pradžioje Lietuva kreipėsi tarptautinės pagalbos dėl asmens apsaugos priemonių, prašymas buvo patalpintas į Bendrąją ekstremaliųjų situacijų ryšių ir informavimo sistemą.

„Tuomet į mūsų pagalbos prašymą ir sureagavo Rumunija. Respiratorių siunta sėkmingai atgabenta kelių transportu per Budzisko-Kalvarijos pasienio punktą“, – rašoma pranešime.

Sveikatos apsaugos ministerija primena, kad nuo birželio pirmos keičiasi medikams skirtų apsaugos priemonių skirstymo tvarka – apsaugos priemonės iš medicinos rezervo bus skiriamos tik karščiavimo klinikoms, mobiliesiems punktams ir gydymo įstaigoms, kuriose įvyktų staigus koronaviruso protrūkis.

Kitos šalies gydymo įstaigos apsaugos priemones medikams turės įsigyti pačios arba padedant šių įstaigų steigėjoms – savivaldybėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o Lietuvoje

o Lietuvoje portretas
ar negalima išvystyti medicinos priemonių gamybos?Kodėl vis iš kitų perkam?

????

???? portretas
ar 'svarus' be 'korono' ???
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių