Quantcast

Rukloje prisiekė nauji šauktiniai

Rikiuotės aikštėje Rukloje penktadienį nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos kariai prisiekė Lietuvos Respublikai.

Iškilmingos ceremonijos metu 170 jaunuolių prisiekė tarnauti Lietuvos Respublikai, ginti Lietuvos laisvę ir nepriklausomybę. Visų prisiekiančiųjų karių vardu skaityti priesaikos tekstą ir pagerbti kovinę vėliavą buvo suteikta garbė eiliniui Osvaldui Sabaliauskui.

Sveikindamas prisiekusius karius Didžiojo Kunigaikščio Vytenio bendrosios paramos logistikos bataliono vadas pulkininkas leitenantas Julius Gaižauskas pažymėjo, kokia svarbi kario tarnybos eigoje yra priesaika, ir kad šiuo metu, tarnyboje esant papildomiems iššūkiams, yra ypač svarbu ir būtina jos laikytis. Vadas taip pat pabrėžė, kad laukia karių po bazinio kario kurso, atvyksiančių tęsti tarnybą į Marijampolėje dislokuotą batalioną, kur jų lauks tolesni tarnybos iššūkiai.

Prieš tris savaites Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomąjį pulką papildė 171 nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos kariai, iš kurių net penkios savo noru tarnybą pasirinkusios merginos.

Po bazinio kario kurso kariai tęs tarnybą Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Vytenio bendrosios paramos logistikos batalione ir kituose Lietuvos kariuomenės daliniuose, kuriuose bus skirstomi pagal specialybes ir treniruosis veikti padalino sudėtyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

liute

liute portretas
Kur apsauga pandėmijos metų? Kariškiai vaikščioja po Rukla ir parduotuves be kaukių..Taip saugoja mus, valstybė?Kur pagalba gyventojams Ruklos?..

Kęstas

Kęstas portretas
Kodėl konservatoriai nesėdi kartu su Paleckiu? "Britanijos viešojoje erdvėje visiškai nebeliko jokių politinių aistrų ir kovų bei varžytuvių dėl rinkėjų simpatijų. Tuo tarpu mūsų TS-LKD su savo neįgaliu lyderiu, nieko doro nenuveikę per visą kadenciją, pastarosiomis dienomis demonstruoja visiškai laukinę politinę kultūrą ir neįtikėtiną savižudišką bukumą – kai kurie konservatoriai jau atvirai kalba apie valstybės perversmą, ir kad reikalinga laikinoji Vyriausybė, kuriai turėtų vadovauti niekieno nerinkta Dalia Grybauskaitė." Tokia agitacija yra didžiausias nusikaltimas tautai. Kur mūsų jėgos struktūros? Saugo paminklus antivalstybinį perversmą organizavusiam Smetonai? Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Jei kas

Jei kas portretas
Tai nematau prasmės aukoti gyvybę Dėl kažkokių pridėti sutves Vaziuociau iš čia. Priesaika EU pidarastams !
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių