Quantcast

Kelininkai įspėja: naktį laukiama sniego, šlapdribos ir lietaus

  • Teksto dydis:

Kelininkai įspėja, kad naktį bus sudėtingos eismo sąlygos – laukiama sniego, šlapdribos ir lietaus.

Vietomis bus lijundra ir plikledis, pranešė Automobilių kelių direkcija.

Trečiadienio vakarą magistraliniai ir intensyviausi krašto keliai drėgni. Mažesnio eismo intensyvumo krašto keliai ir intensyviausi  rajoniniai keliai šiaurės ir šiaurės rytų Lietuvoje provėžoti, vietomis padengti pažliugusiu, prispaustu sniegu, slidūs.

Mažo eismo intensyvumo keliai beveik visoje šalyje daugiausia slidūs bei provėžoti, padengti prispausto sniego sluoksniu, tik pajūryje bei pietvakarių Lietuvoje šie keliai daugiausia šlapi.

Bendrovė „Kelių priežiūra“ apsnigtus ir slidžius kelių ruožus valo ir barsto, vairuotojų prašoma rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį ir atkreipti dėmesį į pavojingus kelių ruožus ir sumažinti greitį prieš juos, t. y. sankryžas, miško proskynas, taip pat būti atidžius važiuojant per tiltus ir viadukus.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, naktį pajūryje pietryčių, pereinančio į pietų, pietvakarių vėjo gūsiai sieks 15–18 m/s. Žemiausia oro temperatūra nuo 3 iki 8 laipsnių šalčio, vakariniuose rajonuose vietomis nuo 0 iki 2 laipsnių šalčio.


Šiame straipsnyje: keliaikelininkaieismo sąlygos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių