Quantcast

Rinkimuose jau balsavo daugiau kaip 2 tūkst. rinkėjų

  • Teksto dydis:

Renkant Šilutės rajono valdžią, Trakų merą ir Seimo narį Varėnos-Eišiškių apygardoje savo valią šią savaitę jau pareiškė daugiau kaip 2 tūkst. rinkėjų.

Trečiadienį ir ketvirtadienį iš anksto savivaldybėse balsavo 811 Šilutės rajono, 349 Trakų rajono bei 600 Varėnos–Eišiškių rinkimų apygardos rinkėjų. Taip pat per šias dvi dienas specialiuosiuose paštuose savo valią pareiškė 294 rinkėjai.

Balsavimas iš anksto vyko trečiadienį ir ketvirtadienį, taip pat penktadienį dar tęsiamas balsavimas specialiuosiuose paštuose - gydymo ir socialinės globos įstaigose, laisvės atėmimo vietose ir t.t. Taip pat penktadienį prasidėjo balsavimas namuose, pranešė Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).

VRK duomenimis, Šilutės rajono rinkėjų sąrašuose yra 38 tūkst. 593 asmenys, Trakų – 28 tūkst. 913, Varėnos–Eišiškių rinkimų apygardoje – 30 tūkst. 214 asmenų.

Pakartotinių rinkimų Šilutės ir Trakų rajonuose prireikė, kai Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymo pažeidimus pripažinusi šiurkščiais, VRK panaikino rinkimų šiose savivaldybėse rezultatus.

Naujas Seimo narys vienmandatėje Varėnos–Eišiškių rinkimų apygardoje renkamas dėl to, kad čia per 2012 metų Seimo rinkimus parlamentaru tapęs Algis Kašėta, kovo 15 dieną išrinktas Varėnos rajono meru, atsisakė Seimo nario mandato.

Šilutėje dėl 25-ių savivaldybės tarybos narių mandatų varžosi septynios politinės partijos ir visuomeninis rinkimų komitetas, jų sąrašuose – 366 kandidatai, dėl mero posto - aštuoni politikai.

Dėl Trakų rajono mero pareigų kovoja į antrą turą patekusi liberalė Edita Rudelienė ir socialdemokratas Vytautas Zalieckas, Seimo nario rinkimuose Varėnos-Eišiškių apygardoje į antrą turą pateko Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovas Andžejus Andruškevičius bei socialdemokratas Vidas Mikalauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių