Quantcast

Rinkimų į EP rezultatais giriasi ir pozicija, ir opozicija

Premjeras Andrius Kubilius teigia, kad rinkimų į Europos Parlamentą rezultatai, rodo, jog „einama teisingu keliu“. „Darome klaidas, susiduriame su didelėmis problemomis, bet nestovime vietoje. Žmonės tai vertina“, - kalbėjo A.Kubilius. Tuo metu socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius teigia, rinkimai į EP nuvylė dėl žemo rinkėjų aktyvumo, bet nudžiugino parodytu pasitikėjimu opozicinei partijai.

„Rinkėjai, nepaisant lietaus ir pusmetį trunkančios kietos politikos, negailestingos mums skirtos kritikos, mums suteikė didžiausią pasitikėjimą. Nustebino faktas, kad gavome daugiau balsų negu Seimo rinkimuose“, - pirmadienį vykusioje spaudos konferencijoje kalbėjo Premjeras.

Pasak Premjero, rinkėjų suteiktas patikėjimas - itin iškalbingas faktas.
„Jo niekaip nepaneigia tai, kad rinkėjų aktyvumas nebuvo labai didelis. Paramą partijai vertinu kaip rimtą faktorių ne tiek Europos, kiek vidaus politiniame gyvenime“, - džiaugėsi A. Kubilius.

Ministrų Kabineto vadovas taip pat teigiamai vertino faktą, kad jo partija yra vienintelė valdančioji partija Europoje, kuriai rinkėjai suteikė didžiausią pasitikėjimą.
„Kitose šalyse valdančiosios partijos rinkimus pralaimėjo gana skaudžiai“, - teigė Premjeras.

Pasak Premjero, rinkimų rezultatai Lietuvoje panašūs į Prancūzijos, Vokietijos rinkimus.
„Einame teisingu keliu. Be abejo, darome klaidas, susiduriame su didelėmis problemomis, pakankamai dideliu pasipriešinimu, bet nestovime vietoje. Žmonės tai vertina“, - sakė A. Kubilius.

Anot A. Kubiliaus, rinkimų rezultatai nemažai pasakė ir kitoms partijoms.
„Partneriai valdančioje koalicijoje tai supras“, - sakė A. Kubilius. Vyriausybės vadovo teigimu, Lietuvoje turi susiformuoti trys pagrindiniai ideologiniai blokai, o pozicijoje dirbantys liberalai - jungtis.

A. Kubiliaus teigimu, Europos kairė patyrė skaudų pralaimėjimą, nors krizę daug kas bandė sutapatinti su dešinės politine filosofija.

Tikėjosi 4 mandatų

Pasak A. Butkevičiaus, visuomenė pademonstravo, kad yra nusivylusi partijomis.
„Teigiamai vertinu tai, kad prie mažo aktyvumo surinkome beveik 19 proc. rinkėjų balsų“, - teigė A. Butkevičius.

Anot A. Butkevičiaus, socialdemokratai EP rinkimuose tikėjosi 4 mandatų. A. Butkevičiaus teigimu, preliminariais duomenimis, socialdemokratams suteikti 3 mandatai rodo rinkėjų pasitikėjimą opozicinėmis frakcijomis.

„Kai kurios valdančiosios partijos surinko niekinį balsų skaičių“, - partijos kolegai antrino Juozas Olekas.

J. Olekas taip pat teigė, jog rinkimai parodė, kad socialdemokratai gali surinkti didesnį procentą rinkėjų balsų negu anksčiau. Pasak politiko, prieš savivaldos rinkimus EP rinkimai parodė geras socialdemokratų pozicijas.

Anot A. Butkevičiaus, prastesnes socialdemokratų pozicijas visoje Europoje lėmė skandalas Didžiojoje Britanijoje, Vokietijos, Prancūzijos rinkėjų skirtas mažas balsų skaičius.

„Lietuva yra tarp lyderių“, - reziumavo A. Butkevičius.

J. Olekas žurnalistams teigė, kad geriems rezultatams įtakos turėjo ir partijos vadovo pasikeitimas. J. Olekas pranešė, kad antradienį partijos pirmininkas A. Butkevičius bus paskelbtas ir oficialiu opozicijos lyderiu.


Šiame straipsnyje: ep rinkimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių