Quantcast

Rietavo, Kalvarijos savivaldybės visiškai prisijungė prie skiepų registracijos sistemos

Rietavo ir Kalvarijos savivaldybės visiškai prisijungė prie skiepų nuo koronaviruso registracijos sistemos.

Apie tai BNS pirmadienį informavo savivaldybių atstovai.

Kiek anksčiau Sveikatos apsaugos ministerija spaudos konferencijoje informavo, kad šiuo metu prie registracijos sistemos yra prisijungusios visos šalies savivaldybės, tačiau dvi iš jų – Kalvarijos ir Rietavo – kol kas dėl techninių nesklandumų nepateikia skiepijimo laikų.

Anot Rietavo savivaldybės gydytojos Jolitos Alseikienės, už skiepijimo laikų įvedimą yra atsakingas pirminės sveikatos priežiūros centras, kuriam buvo kilę techninių problemų priskiriant laikus.

„Kai ryte kalbėjau, sakė, kad meta klaidą. (...) Dabar jau prie sistemos prisijungta pilnai“, – sakė ji.

Su panašiomis problemomis buvo susidūrusi ir Kalvarijos savivaldybė. Tačiau, kaip BNS informavo savivaldybės administracijos direktorius Kęstas Spūdys, be kliūčių gyventojai registruotis skiepams gali nuo vidurdienio.

„Sistema nuo pietų kuo puikiausiai veikia. Iš ryto buvo šiokių tokių techninių nesklandumų, jie pašalinti ir per tą laiką negavome jokių pranešimų. Viskas veikia, neturiu priekaištų“, – teigė jis.

Pirmadienį ryte startavo visuotinė elektroninė registravimo sistema skiepams nuo COVID-19 – žmonės vakcinacijai galo registruotis bendroje sistemoje per Elektroninius valdžios vartus, kitu atveju – telefonu 1808.

Kurį laiką sistema veikė su trikdžiais, prie jos buvo sunku prisijungti, tačiau per pusdienį vakcinuotis nuo COVID-19 registravosi 16 tūkst. žmonių.

Sistemą anksčiau naudojo trys didmiesčiai – Vilnius, Kaunas ir Klaipėda, kitos savivaldybės ją perėmė palaipsniui – nuo pirmadienio prisijungusios yra visos 60 savivaldybių. Sistema pasiekiama per interneto svetainę koronastop.lt, taip pat išlieka galimybė registruotis telefonu 1808.

Šalyje šią savaitę visuotinai bus skiepijami vyresni nei 45 metų asmenys. Kai kuriose savivaldybėse šios amžiaus grupės gyventojai pradėti skiepyti jau anksčiau.

Masinė vakcinacija, kai skiepytis galės visi norintieji, prasidės nuo gegužės 31 dienos. Bus skiepijami gyventojai nuo 16 metų amžiaus.

Nuo 16 metų bus galima skiepytis tik „Pfizer“ vakcina, kitų gamintojų vakcinos yra numatytos žmonėms nuo 18 metų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių