Quantcast

Rėžė sergančius medikus darbe pamatyti bijantiems žmonėms: eikite skiepytis!

  • Teksto dydis:

Kasdien fiksuojant po daugiau nei 5 tūkst. naujų koronaviruso atvejų, o beveik 60 tūkstančių sergančiųjų esant izoliacijoje, medikai gali būti pirmieji, kurie net ir sirgdami besimptome COVID-19 forma galėtų eiti į darbą, praneša LNK.

„Kol kas apie tokius atvejus neteko girdėti, kad kalbama apie planinių procedūrų, operacijų mažinimą. Aišku, kad tai gali būti susiję su sergančiais medikais, bet kol kas jų neserga kritiškai daug, kad reikėtų vadovautis naujai parengtu įsakymu dėl teigiamo PGR turinčių asmenų be simptomų pakvietimo į darbą“, – sakė Lietuvos medikų sąjūdžio pirmininkė Auristida Gerliakienė.

Pasak jos, medikų pasipiktinimo dėl naujo įsakymo girdėti neteko. Jei asmuo yra infekuotas, tačiau jokių simptomų nejaučia ir yra darbingas, tai jam, pridūrė pašnekovė, tikriausiai žymiai labiau apsimoka vykti į darbą ir dirbti naudojant visas apsaugas – saugant nuo užkrėtimo aplinkinius asmenis, o tarp jų ir ligonius.

„Aš tikiuosi, kad tokių priemonių neprireiks. Aišku, numatyti jas reikia, reikia būti pasiruošus, todėl, kad mes nežinome, kas mūsų laukia ateityje – kaip ir dabar su pandemija nutiko. Kai nei Vyriausybė, nei patys medikai nebuvo pasiruošę kontroliuoti visą situaciją ir buvo labai daug uždelsta, kol sureagavo pačiame pandemijos valdyme ir apsaugų tiekime. Tai, aš manau, kad geriau numatyti visus atvejus iš anksto“, – teigė A. Gerliakienė.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Lietuvos medikų sąjūdžio pirmininkės manymu, jei COVID-19 sergantiems, bet simptomų nejaučiantiems medikams tektų dirbti, greičiausiai jie vyktų į COVID-19 ligonių skyrius, nes ten užkrėtimo rizika yra ne tokia didelė ir baisi, negu, kad užkrėsti nesergančius asmenis.

„Apie planinių operacijų stabdymą išgirdau iš jūsų, tačiau noriu užduoti klausimą: ar mes tikimės, kad nebus planinių operacijų stabdymo, bet mes suteiksime visas sąlygas antivakseriams reikštis visose platformose ir skleisti melagieną, ar mes vis dėlto norime, kad vyktų planinės operacijos? Tai tada atitinkamai turi elgtis ir pati visuomenė, atsakingi asmenys, galbūt ir valstybės vadovas turėtų priimti sprendimą, nes nuo jo irgi labai daug kas priklauso. Nes jei žmonės nesiskiepija ir didžioji dalis jų serga, ir užima gydymo įstaigas, vadinamąsias lovas, tai kažkas dėl jų nepatenka į gydymo įstaigas“, – akcentavo pašnekovė.

Tie, kurie pasiskiepiję, serga trumpiau, su mažiau komplikacijų bei greičiau pasveiksta.

Grįždama prie klausimo apie besimptome COVID-19 forma sergančių medikų darbą A. Gerliakienė sakė, kad jie turėtų galimybę pasirinkti – niekas per prievartą nekviestų. „Todėl, kad yra skirtumas, ar jie sėdi namuose turėdami nedarbingumo lapelį ir gauna vienokią pinigų sumą, ar jie vis dėlto eina į darbą ir gauna kitokią sumą“, – detalizavo ji.

Bijantiems, kad koronavirusu sergantys medikai eis dirbti, A. Gerliakienė turi vieną patarimą: „Tegul eina skiepytis. Tie, kurie pasiskiepiję, serga trumpiau, su mažiau komplikacijų bei greičiau pasveiksta“, – akcentavo Lietuvos medikų sąjūdžio pirmininkė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

> antivaxserems

> antivaxserems portretas
Pasitikėk mokslo pasiekimais - lobotomija jums padės.

antivakseriai pasirinktinai tiki

antivakseriai pasirinktinai tiki portretas
nori pas mediku, reiškia tiki jų žiniom, bet tik kai kuriom. Kas liečia širdį tiki, skiepus netiki, tai ir kitais atvejais jei tiki ir vykdo iš dalies, tai rezultato jokio. Manau, tie kurie nesiskiepija ir netiki medikais, turi tai parašyti raštu ir nustoti maivytis, jiems medicinos paslaugos neturi būt teikiamos, jie gi netiki

AnI nuomonė.

AnI nuomonė. portretas
Už privalomus skiepus. Ypač medikus pirmoje eilėje paskiepyti. Jie užkrečia savo pacientus. Paskiepyti visus ir persirgs lengva forma .Nereikės ligoninių ir 100 dienų gydyti. Tik buki to nesupranta kur dingsta pinigai. Gydymas ligoninėje kainuoja šimtais tūkstančių. Ir dar reabilitacijos be eilės. Tai yra kitomis ligomis sergančiu neteisinga.
VISI KOMENTARAI 42

Galerijos

Daugiau straipsnių