Quantcast

Renkami parašai po peticija dėl koronaviruso: nori griežtų apribojimų

  • Teksto dydis:

Trečiadienį pradėti rinkti parašai po peticija dėl COVID-19. Peticijos autoriai nori, kad būtų įvesti griežti apribojimai Lietuvoje.

Raginama pasirašyti dėl nevaldomai augančio užsikrėtusiųjų koronavirusu skaičiaus Europoje ir imtis griežtų apribojimų: keliauti, suteikti galimybę dirbti iš namų (jei tai yra įmanoma), uždaryti mokyklas ir darželius, suteikti vienam iš tėvų galimybę būti su vaiku/ais, suteikti galimybę mokytis iš namų, atšaukti visus viešus renginius, kuriuose yra daugiau nei 100 žmonių, karantino laikymasis asmenims, grįžusiems iš keliauti nerekomenduojamų šalių, karantino nesilaikantiems taikyti atsakomybę, kurią numato Bk. 135 str., suteikti galimybę tirtis dėl COVID-19 visiems, to norintiems už savas lėšas, suteikti galimybę gydymo įstaigoms nedarbingumo pažymėjimus išrašyti ar pratęst konsultuojant nuotoliniu būdu, suteikti galimybę gydymo įstaigoms receptus išrašyti nuotoliniu būdu.

Peticija adresuota Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijai. 

Primename, kad antradienį nustatyti du nauji koronaviruso atvejai. Kauniečių pora, izoliuota Kauno klinikinėje ligoninėje, grįžo iš Šiaurės Italijos. Kauno klinikinės ligoninės direktorius prognozuoja, kad po kelių savaičių Lietuvoje gali pasireikšti sunkesni koronaviruso atvejai, kai iš protrūkio zonų grįžę stiprūs žmonės užkrės vyresnio amžiaus lietuvius.

„Dabar į Lietuvą ir kitas Rytų Europos šalis yra atvežtiniai atvejai, ne visuomenėje plintantys, o atvežtiniai. Kada žmonių mūsų daugiau nei 5 tūkstančiai ten ir jie grįš, tų atvežtinių atvejų vis daugės“, – trečiadienį sakė Kauno klinikinės ligoninės direktorius Albinas Naudžiūnas.

„Paprastai grįš jauni, stiprūs žmonės, slidininkai, sportiški, ir jie prasirgs lengvai ta liga. Vieni kreipsis, kiti galbūt nesikreips, tačiau po savaitės ar dviejų nuo jų užsikrėtę jų seneliai, jų tėvai jau atvyks į ligoninę su visuomenėje įgyta infekcija ir greičiausiai tai bus sunkūs ligoniai“, – kalbėjo jis.

„Žmonės labai blogai daro, kad nusiperka kelionę ir jos neatideda“, – sakė ligoninės vadovas.

Jis ragino susilaikyti nuo išvykų bent jau kovo mėnesį.

Medikai teigia, kad, jų vertinimu, jau reikėjo pradėti drausti ir masinius renginius.

Pirmasis užsikrėtimo koronavirusu atvejis Lietuvoje nustatytas vasario 28 dieną iš Italijos grįžusiai 39-erių šiaulietei. Jos mėginiai dar yra teigiami, todėl ji laikoma ligoninėje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senelis

Senelis portretas
Galima pikti keikti bet tur būt jau po viskam .

Reikalauti

Reikalauti portretas
galima daug,bet kai viską uždarysi,tėvai nedirbs,tai ir ne bus algų iš ko mokėti.

dsa

dsa portretas
Hi
VISI KOMENTARAI 45

Galerijos

Daugiau straipsnių