Quantcast

Rekordinė kretingiškių eglutė – iš 120 advento vainikų

  • Teksto dydis:

Kretingos biblioteka tiek lankytojų vienu metu dar nebuvo sulaukusi – susibūrė apie 200 žmonių, kad artėjančioms šventėms pintų vainikus. Jų nupinti užsimota per 120, pasakojama LNK reportaže.

„Labai malonu, kad tiek daug susirinkusių ir visiems taip gera širdyje. Daug šviesiau ir šilčiau“, – sakė moteris.

„Pati kūryba – smagiausias dalykas. Ir kad prie vieno stalo gali pabūti su artimais žmonėmis“, – teigė kita moteris.

„Esu tarp tų, kurie nespėjo užsiregistruoti, nes žaibiškai nebeliko vietų. Buvau rezerviniame sąraše ir kvietimą gavau tik vakar, gal 22.30 val. Labai apsidžiaugiau“, – pasakojo dar viena moteris.

„Buvo, kas prie durų apsisuko, nes nebetilpo. Tiesiog buvo daug norinčiųjų“, – sakė dirbtuvių dalyvė.

Kai bibliotekininkai sumanė masines vainikų dirbtuves, nesitikėjo tokio antplūdžio.

„Per dvi valandas prisiregistravo virš 200 žmonių, kurie norėjo dalyvauti, ir nebežinojome, kaip pasielgti“, – kalbėjo renginio organizatorė Brigita Barkauskaitė.

Bet vainikų pynėjai žalumos nepristigo, tuo pasirūpino miškininkai.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Šį kartą pasirūpinome ypatingomis šakelėmis – kalninės pušies iš Kuršių nerijos ir invazinės rūšies – Zuikiakrūmio, kuris yra žalias ir gali būti puikiai panaudotas, tuo pačiu prisidedant prie gamtosaugos naikinant invazinius augalus, kurie naikina mūsų vietines augalų rūšis“, – teigė miško auginimo specialistė Gražina Banienė.

Pynėjams talkinusi floristė aiškino, kuo skiriasi advento ir Kalėdų puošmenos.

„Kalėdinis vainikas gali būti su blizgučiais, žaisliukais. Advento vainikas – ramesnis, iš natūralių šakelių bei dekoro elementų. Taip pat svarbu – skiriasi šakelių kryptis: kalėdinio vainiko dedasi į dešinę pusę, o advento – priešingai“, – pasakojo floristė Simona Makūnaitė.

Dauguma pasirinko advento vainikus.

„Norisi natūralumo, šilumos, gerumo, dalintis šiluma su gyventojais ir šeima“, – kalbėjo moteris.

Visi supinti ir išpuošti vainikai buvo išnešti į bibliotekos kiemą ir sudėlioti taip, kad sudarytų kompoziciją. Iš vainikų sukurta didžiulė eglė. Ji buvo išmatuota. Paaiškėjo, kad eglė – daugiau nei dešimties metrų pločio ir net 22,66 metrų aukščio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių