Quantcast

Reikalavimas kultūros centrų vadovams turėti magistro laipsnį atidėtas iki 2025 metų

  • Teksto dydis:

Reikalavimas savivaldybių kultūros centrų vadovams turėti magistro kvalifikacinį laipsnį atidėtas iki 2025 metų.

Toks sprendimas priimtas papildomai įvertinus situaciją regionuose ir siekiant užtikrinti kultūros paslaugų teikimo juose tęstinumą, pranešė Kultūros ministerija.

„Lankydamasis regionuose išgirdau nemažai savivaldos atstovų ir kultūros centrų bendruomenių argumentų ir prašymų dėl šio reikalavimo. Jam įsigaliojant nuo 2025 metų yra sudaromos sąlygos tiems kultūros centrų vadovams, kurie šiandien puikiai dirba, tačiau neturi reikiamo išsilavinimo, per šį laikotarpį jį įgyti ir dalyvauti tolesniuose vadovų konkursuose“, – ministerijos pranešime teigė kultūros ministras Simonas Kairys.

Jo sprendimu rengiant naujus konkursus aukščiausios ir pirmos kategorijos juridinį statusą turinčių savivaldybių kultūros centrų vadovams turėti aukštąjį universitetinį išsilavinimą ir magistro kvalifikacinį laipsnį arba jam lygiavertę aukštojo mokslo kvalifikaciją bus privalu nuo 2025 metų sausio 1 dienos.

Šiuo metu Lietuvoje veikia 160 juridinį statusą turinčių savivaldybių kultūros centrų, iš jų 88 yra aukščiausios ir pirmos kategorijos.

Antros ir trečios kategorijos kultūros centrų vadovams nustatytas kvalifikacinis reikalavimas turėti aukštąjį universitetinį išsilavinimą ir bakalauro kvalifikacinį laipsnį arba jam lygiavertę aukštojo mokslo kvalifikaciją.

Kultūros centro vadovo kadencijos trukmė – penkeri metai.

Savivaldybių kultūros centrams kategorijos suteikiamos atsižvelgiant į jų vykdomą veiklą, darbuotojų skaičių, turimą materialinę bazę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Perdėtas reikalavimas, užtenka bakalauro.

Jūs čia rimtai?

Jūs čia rimtai? portretas
Kas iš to,kad laipsnis magistro,o elgesys,kaip makakos,radusios veidrodžio šukę?!

Nemačiau

Nemačiau  portretas
kad nors vienas kultūros centras dirbtų efektyviai ir būtų populiarus. Neorganizuoja žmonių, nepajėgia susitvarkyt viešuosius ryšius ir vadybą, tinkamai skleisti info, bendradarbiauti su kultūros bei švietimo organizacijomis....Informacija - kažkur dviejose vietose centre arba savivaldybės skelbimu lentoj. Na dar portale kur niekas nesilanko..O ir kam jiems reikia? Pasiddeda sau "paukščiuką", pasima algeles ir pinigus už projektus ir toliau kiurkso nieko neveikdami. Kur rasi geriau? Kaip pavyzdys Klaipėdos komunikaciju centras.Gal tegul ir sėdi kokia zootexnikė su diplomu kaip Kl. Botanikos sode? Koks skirtumas:D)
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių