Quantcast

Reikalaujama nuo pareigų nušalinti Marijampolės ligoninės direktorę

  • Teksto dydis:

Marijampolės savivaldybės tarybos Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija ir Mišri tarybos narių grupė kreipėsi į tarybą ir merą, ragindami nušalinti ilgametę VšĮ Marijampolės ligoninė direktorę Audronę Kuodienę nuo pareigų.

„Aiškiai matome, kad Marijampolės ligoninės direktorė stokoja lyderystės, iniciatyvumo ir greito reagavimo į pandemijos situaciją. Šios problemos nėra vienadienės. Tai per ilgus metus susikaupusios problemos, kurios pandemijos metu, kai ligoninė tapo COVID-19 židiniu, tiesiog išsprogo. Akivaizdu, kad medicinos personalas yra neaprūpinamas apsaugos priemonėmis, nors direktorė visados kartojo, kad visko yra pakankamai, visko užteks, o dėl trūkumų tarybos neinformavo”, – teigia tarybos narys Andrius Vyšniauskas, dirbantis Socialinės ir sveikatos apsaugos komitete.

Pasak A. Vyšniausko, ligoninę užklupus COVID-19 protrūkiui nebuvo užtikrinta, kad ligoninėje liktų dirbti tik tie medikai, kurių reikia labiausiai, tokiu būdu nebuvo užtikrintas maksimaliai mažas socialinių kontaktų skaičius įstaigos viduje.

„Likęs personalas buvo paliktas nežinioje ir baimėje, komunikacijos trūko ne tik į išorę su visuomene, bet ir viduje su darbuotojais. Merą, kuris visai nesenai A. Kuodienę paskyrė dar vienai kadencijai, raginame nušalinti ligoninės direktorę nuo pareigų ir paskirti laikiną vadovą, kuris turėtų visapusišką personalo palaikymą. Jeigu specialistai ir įstaigos personalas reikalauja, neprieštaraujame, kad ligoninės veikla trumpam, kelioms dienoms, būtų sustabdyta, kad būtų galima išvalyti patalpas ir užtikrinti reikiamą būtiniausią personaą. Dabar tai yra didžiulė problema, nes daug personalo gali dirbti. Galiausiai siūlome atlikti nepriklausomą Marijampolės ligoninės auditą ir po to spręsti, ar A. Kuodienė apskritai gali eiti pareigas. Mano asmenine nuomone, negali”, – komentuoja A. Vyšniauskas.

Pareiškimą pasirašė Marijampolės savivaldybės tarybos opozicijai priklausanti Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija (Jonas Bieliauskas, Kostas Jankauskas, Valdas Pileckas, Vaida Pituškienė, Kęstutis Traškevičius, Andrius Vyšniauskas) ir Mišri grupė (Vilius Krivickas ir Tadas Račius).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Daktaras

Daktaras portretas
seniai reikia naujo direktoriaus marijiempoles ligoninei.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių